Naslovnica Trendi Črna jadra ali pirati prihajajo na Planet TV

Črna jadra ali pirati prihajajo na Planet TV

Avtor: Spletno Uredništvo

Še pred prihodom meseca maja bo na Planet TV veter v jadra zajela nova pustolovska serija ‘Črna jadra’ (Black Sails). Televizijska novost, ki bo prikazala bo življenje piratov v času, o katerem piše slavni roman Roberta Lewisa Stevensona ‘Otok zakladov’, bo prvič na sporedu v sredo, 29. aprila, ob 22.45.

 Črna jadra ali pirati prihajajo na Planet TVPrva od skupno 4 sezone serije se bolj posveča likom, druga sezona pa je precej bolj piratsko eksplozivna (foto: PR Planet TV)

 

S Planet TV so najprej spomnili, da se v torek 28. aprila z zadnjim delom 2. sezone izteka serija ‘Ubij Eve’ (Killing Eve). Že dan kasneje, torej v sredo, 29. aprila, pa na program prihaja nova serija – ‘Črna jadra’ (Black Sails). Gre za zgodbo o gusarjih, ki se odvija dve leti pred dogodki v slavnem romanu ‘Otok zakladov’ Roberta Louisa Stevensona in sicer v obdobju zgodnjega 18. stoletja, ko so oceanske trgovske pomorske poti resnično ogrožali pirati.

»Pustolovščina spremlja zgodbo kapitana Flinta, najboljšega in najstrašnejšega pirata njegovega časa, ki med posadko sprejme jezičnega Johna Silverja. Posadki pretijo nadloge z vseh strani, vendar morajo prekositi vse, če hočejo, da otok New Providence, poln piratov, prostitutk, tatov in oportunistov, še naprej ostane kraj, kjer se prepletajo ideali in kruta realnost,« pravi napovednik.

Očitno pa je nekomu res zmanjkalo domišljije, saj so v seriji uporabili že dobro prežvečena imena oziroma like. Po podatkih wikipedie namreč obstaja kar 13 filmov z naslovom Otok zakladov ter še vsaj 4, ki so prav tako nastali po knjigi Stevensona, a imajo drugačen naslov. In v vseh teh produkcijah se pojavljata lika Flint in Silver. Vseeno pa imajo Črna jadra na specializirani spletni strani IMDb zelo visoko oceno 8,2 in so bila nominirana za več emmyjev ter drugih nagrad, predvsem za posebne učinke.

Črna jadra bodo na Planet TV na sporedu od torka do četrtka zvečer, uvodni prvi del pa bo na programu v sredo, 29. aprila, ob 22.45.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.