Naslovnica Trendi Ciklus štirih zimskih sobotnih koncertov Big Banda

Ciklus štirih zimskih sobotnih koncertov Big Banda

Avtor: Spletno Uredništvo

Prvi program Radia Slovenija je pripravil nov cikel koncertov Big Banda RTV Slovenija v studiu 26. Ta zimski cikel sobotnih glasbenih večerov bosta vodila Milan Krapež in Alja Kramar, prvi pa bo na vrsti 30. januarja. Po repertoarju sodeč se ponovno obetajo štirje vrhunski glasbeni dogodki. 

Ciklus štirih zimskih sobotnih koncertov Big Banda

Big Band RTV Slovenija bo v zimskem sklopu Sobotnih glasbenih večerov nastopil na štirih koncertih (foto: Adrian Pregelj)

 

Na Prvem programu Radia Slovenija, natančneje v njegovem glasbenem uredništvu, so pravkar pripravili nov zimski cikel koncertov Big Banda RTV Slovenija. Te radijske koncerte bodo v živo neposredno prenašali na Prvem programu, izjema pa bo le prvi koncert, ki bo na sporedu 30. januarja. Tega bodo posneli vnaprej, gre pa za skupni nastop Big Banda RTV Slovenija ter mladih jazzistov-dijakov Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani.

Na tem koncertu, kjer bo dirigent Tadej Tomšič, se bodo kot solisti predstavili nadarjeni mladi glasbeniki pod mentorskim vodstvom svojih profesorjev. Najbrž so se iz povsem praktičnih razlogov na RTV SLO odločili, da s tako velikim projektom ne tvegajo po nepotrebnem v živo, saj lahko koncert posnamejo po delih in s post-produkcijo zagotovijo primerno oziroma najbrž kar vrhunsko kakovost posnetka.

Drugi koncert bo 6. februarja, poimenovali pa so ga ‘Sprehod po galeriji’. Gre za koncert Big Banda v počastitev slovenskega kulturnega praznika, na katerem bodo počastili štiri avtorje, ki so tako ali drugače povezani s Prešernovimi nagradami – Jožeta Privška, Janeza Gregorca, Milka Lazarja in Lojzeta Krajnčana, ki bo tudi dirigent koncerta. Tretji koncert bo ponudil avtorsko glasbo hrvaškega jazzovskega pianista Zvjezdana Ružića, pri čemer bo aranžmaje in vodenje bo prispeval Aleš Avbelj.

Četrti in hkrati zaadnji koncert Big Banda RTV Slovenija iz zimskega niza pa bo namenjen glasbi Billa Holmana, kateri velja za enega največjih aranžerjev v zgodovini jazza. Dirigent bo Sigi Feigl. Vsi omenjeni soboti nastopi bodo predvajani ob ob 20. uri in sicer na Prvem programu Radia Slovenija, prek video-prenosa na spletni strani RTV SLO ter prek FB profila Prvega programa.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.