Naslovnica Trendi Četrta sezona radijskih spomladanskih Čebelic

Četrta sezona radijskih spomladanskih Čebelic

Avtor: Spletno Uredništvo
Zadnja novost z RTV Slovenija ni Evrovizija, ki se bo v Amsterdamu pričela v torek, ampak Praznik čebel in nova serija radijskih oddaj za otroke. Te dni se namreč pričanja posebna serija sedmih oddaj ‘Lahko noč, otroci’, katera svoje zgodbe črpa iz knjižne zbirke Čebelice.
Željku Hrsu so zaupali branje zgodbe ‘Kaj se skriva očku v bradi’ (foto: Adrian Pregelj/RTV SLO)

Na Prvem programu Radia Slovenija bodo od ponedeljka dalje sedem večerov zapored v oddaji ‘Lahko noč, otroci’ ob 19.45 na sporedu otroške zvočne zgodbe za lahko noč. Gre za pripovedi iz serije ‘Čebelice’, ki izvirajo iz antologijske otroške knjižne zbirke Knjižnica Čebelica, katero je pred več kot 60-imi leti za Mladinsko knjigo zasnovala Kristina Brenk. Radijska serija Čebelice je nastala leta 2018 in letošnja sezona bo tako že četrta.

Prvo serijo radijskih oddaj Čebelica je pripravil režiser Klemen Markovčič v počastitev Svetovnega dneva čebel. Medtem se je ideja razširila, tako da danes pomladni del serije, ki je le radijski, vedno obeležuje ta praznik čebel. Sledi pa mu še jesenski del, kateri je televizijski in se dogaja v sklopu Nacionalnega meseca skupnega branja. V štirih sezonah je bilo tako doslej na sporedu že 42 oddaj.

»Vsako sezono je iz zbirke Knjižnica Čebelica z več kot 400 naslovi izbranih sedem zgodb, ki jih pripoveduje sedem različnih dramskih igralcev. Letošnja, četrta sezona je v celoti zasnovana kot poklon Kristini Brenk ob njeni 110. obletnici rojstva,« so pojasnili z RTV SLO. Letos bodo spomladanske radijske pripovedi za najmlajše brali igralci Iva Babić, Gorazd Logar, Matej Puc, Aja Kobe, Željko Hrs, Daša Doberšek in Matej Zemljič.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.