Naslovnica Kronika Zasegli so več kot 10 ton tobačnih listov

Zasegli so več kot 10 ton tobačnih listov

Avtor: Spletno Uredništvo
Finančna uprava Republike Slovenije je sporočila, da so njeni uslužbenci ponovno opravili uspešen zaseg večje količine neprijavljenega tobaka. Če bi zasežene tobačne liste kriminalci uspeli predelati v cigarete ali sorodne artikle, bi lahko zaslužili prek milijona evrov.
Kamion, na kateremu so našli škatle s tobačnimi listi (foto: FURS)

S Finančne uprave Republike Slovenije (FURS) so objavili novico, da so njeni uslužbenci ponovno opravili uspešen zaseg večje količine neprijavljenega tobaka. Tokrat je šlo za kar 10.580 kg neprijavljenih tobačnih listov, ki so jih odkrili delavci Sektorja za preiskave FURS-a in sicer pri nadzoru skladiščnih prostorov na območju Dolenjske. Teh prek deset ton tobaka bi lahko prineslo prek milijon evrov ilegalnega zaslužka.

»Iz surovih tobačnih listov (z rezanjem tobačnih listov) lahko z enostavno predelavo nastanejo tobačni izdelki. Glede na zaseženo količino tobačnih listov bi bil v primeru, da bi tobačne liste predelali v tobačne izdelke, proračun odškodovan za najmanj 1.047.420,00 EUR (trošarina za drobno rezani tobak znaša najmanj 99,00 EUR na kilogram),« so pojasnili s FURS-a in ob tem spomnili, da so tobačni izdelki podvrženi posebni zakonodaji.

Uslužbenci FURS-a so blago našli v kartonastih škatlah na kamionu, poleg tega pa so opravili še pregled skladišča gospodarske družbe, ki se ukvarja z dejavnostjo trgovine s surovim tobakom in nato pregledali tudi dokumentacijo pri računovodstvu te družbe. Nazadnje so ugotovili, da družba davčnemu organu ni prijavila skladiščenja tobačnih listov, poleg tega pa ne vodi zahtevanih evidenc na predpisan način in zato prikriva dejansko stanje zalog.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.