Naslovnica Svet & EU Čemu se bodo v letu 2023 posvečali v Parlamentu EU

Čemu se bodo v letu 2023 posvečali v Parlamentu EU

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Evropskega parlamenta so napovedali, katerim področjem se bodo v prihajajočem letu 2023 najbolj posvetili. Začuda sploh niso omenili dogajanja v Ukrajini in pandemije Covida 19, našteli pa so vrsto drugih področij, kot so energija, gospodarstvo, digitalizacija, migracije, umetna inteligenca in varnost na spletu.
Čemu se bodo v letu 2023 posvečali v Parlamentu EU

Ukrajinski narod je nedavno v Parlamentu EU prejel nagrado Saharova za svobodo misli (foto: FB European Parliament)

V enem zadnji letošnjih uradnih dokumentov Evropskega parlamenta so napovedali področja, ki bodo v letu 2023 med poslanci v Bruslju (in enkrat na mesec tudi v Strasbourgu) deležna največje pozornosti. Kar najbolj bode v oči, je dejstvo, ta sploh niso omenili Ukrajine in pandemije Covida 19, pa čeprav gre za dve največji globalni krizi, katerima trenutno še zdaleč ni videti konca.

Zdi se namreč nemogoče, da se Parlament EU v letu 2023 ne bi dotaknil teh dveh problematik, ki sta tako obširni, da tudi posredno povzročata ogromne težave po vsem svetu. Sicer se bodo evro-parlamentarci najprej januarja opredeljevali glede pravnega okvira za umetno inteligenco, ki bo v skladu z vrednotami EU, februarja pa bodo sledili novi predpisi o kriptovalutah za zaščito potrošnikov, proti manipulacijam trga in finančnemu kriminalu.

Poslanci Evropskega parlamenta bodo v prihodnjem letu obravnavali še akt o podatkih, akt o polprevodniških in ostalih čipih, se posvetili političnemu oglaševanju, migracijam, razogljičenju in zelenemu prehodu, oskrbi z energijo in obnovljivi energiji, krožnemu gospodarstvu, pravicam delavcev, pranju denarja, varnosti na spletu ter financiranju terorizma. Evro-parlamentarcem očitno tudi v letu 2023 ne bo zmanjkalo dela.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.