Naslovnica Trendi Čebelica Maja se vrača z Medenimi igrami

Čebelica Maja se vrača z Medenimi igrami

Avtor: Spletno Uredništvo

Nova animirana filmska produkcija ‘Čebelica Maja: Medene igre’ prinaša še eno prisrčno zgodbo o Maji in njenem najboljšem prijatelju Viliju, na Makovem travniku pa se jima pridružujejo še drugi že znani in povsem novi liki. Čebelica Maja je dobro znan lik iz otroške literature – natančneje iz priljubljenega nemškega otroškega romana, ki je nastal izpod peresa Waldemarja Bonselsa, objavljenega leta 1912 in prevedenega v neštete jezike. 

čebelica maja

Čebelica Maja je na TV zaslonih oživela v priljubljeni japonski otroški risani seriji iz sedemdesetih (slovenska naslovna pesem v izvedbi Janka Ropreta), nato v avstralsko-nemški seriji iz leta 2012 in tudi v prvi avstralsko-nemški celovečerni risanki iz leta 2014 (foto: Blizt Slovenija/Studio 100 media/Studio 8 animation).

 

Novi animirani film ‘Čebelica Maja: Medene igre’ se loteva pomembnosti skupinskega dela in truda, skupnega razmišljanja in reševanja zapletov, prijateljstva in spoznanja, da je povsem v redu, če kdaj ne veš odgovora na čisto vse. Teme so jasno izražene, zapleti pa začinjeni s srčnostjo, humorjem, barvitostjo in obilo zabave. Poleg tega ima ta zgodba, ki se za spremembo vrti okoli glavne junakinje pomembno sporočilo, saj večina risanih celovečercev v ospredje postavlja moške junake. Maja je tako lahko sijajna vzornica pri vzpostavljanju vrednot, kot sta enakopravnost in raznolikost.

Ko vedno preveč zagnana in navihana Maja (v slovenščini ji glas posoja Maša Tiselj) nehote v zadrego spravi cesarico Zumtropolisa, se mora spajdašiti s skupino odpadniških žužkov in tekmovati na Medenih igrah. Da reši svoj čebelnjak, se bo morala podati onkraj meja svojega doma in spoznati nove prijatelje ter nove nasprotnike, ob katerih jo čakajo velike preizkušnje. Na srečo ji bodo ob strani zvesto stali njen previdni prijatelj Vili (Matevž Müller), ljubki, četudi nerodni mravlji Arnie (Igor Potočnik) in Barnie (Miha Rodman) ter njen zaupanja vredni svetovalec, kobilica Flip (Jernej Kuntner).

Pri slovenski sinhronizaciji so sodelovali še Jani Jugovic (Cool Fotr), Miroslava Berginc, Marjan Bunič, Lucija Grm, Lija Pečnikar, Nina Kaludjerović in drugi. Režijsko taktirko novega filma je prevzela Helena Berden.

Novo Majino animirano filmsko dogodivščino si bodo gledalci v sinhronizirani verziji na velikih platnih lahko ogledali predpremierno že od 22. februarja, na redni spored kino dvoran pa prihaja 1. marca. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.