Naslovnica Trendi Big Foot Mama bodo prvič zares izklopili elektriko

Big Foot Mama bodo prvič zares izklopili elektriko

Avtor: Spletno Uredništvo

Tradicionalni decembrski radijski koncert na Valu 202 ‘Izštekanih 10’ bo prvi dan decembra gostil eno najbolj uspešnih slovenskih rok skupin – Big Foot Mama. To sicer ne bo prvi obisk benda v tem oddaji, bo pa prvič, da bodo fantje uprizorili akustično verzijo hitov iz svojega bogatega 30-letnega opusa.

Big Foot Mama bodo prvič zares izklopili elektrikoBig Foot Mama bodo gosti oddaje Izštekani v torek, 1. decembra 2020, ob 20. uri (foto: SJ)

 

Big Foot Mama se po dolgi pavzi v živo vračajo na Val 202, oziroma v radijsko oddajo ‘Izštekanih 10’, potem ko so v njej premierno nastopili že leta 1999. Sicer so takrat muzicirali v svoji klasični hardrokerski ne-akustični izvedbi, potem pa so se vrnili še leta 2014, ko so ob spremljavi Big Banda RTV Slovenija odigrali dve skladbi. Tokrat pa so se končno odločili, da vso zadevo izpeljejo tako, kot se za akustično oddajo tudi spodobi.

»O akustiki smo že razmišljali, a doslej ni bilo priložnosti in časa. Zdaj je časa na pretek, prihodnost nas je dohitela: ker so razmere negotove, so intimnejši nastopi trenutno edina perspektiva. In nas je akustika res izzvala, raziskujemo drugačne zvoke in ritme in se zelo zabavamo. Občutek je seveda drugačen že na vajah: prvič v karieri sedimo in ne stojimo,« so za RTV Slovenija pojasnili člani skupine BFM.

Studijski oz., radijski koncert v živo bo posnela Televizija Slovenija, pri ustvarjanju oddaje pa bodo lahko sodelovali tudi vsi tisti ljubitelji rock glasbe in fani skupine, ki bodo nastop spremljali prek radia ali spletnega prenosa. Izbor skladb bo segel od prvega albma ‘Nova pravila (1995)’ pa vse do najnovejših skladb. Avdio posnetke koncerta bodo Bigfooti v letu 2021 izdali na nosilcu zvoka, vso zadevo pa bodo potem predstavili tudi na akustični turneji po Sloveniji. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.