Naslovnica Šport Slovenske odbojkarice januarja po vozovnico za evropsko prvenstvo

Slovenske odbojkarice januarja po vozovnico za evropsko prvenstvo

Avtor: Spletno Uredništvo

 Kljub začasni prekinitvi tekmovanj zaradi pandemije koronavirusa, se iz domačih odbojkarskih krogov vrstijo pomembne novice. Prvenstvo se bo nadaljevalo 14. novembra, odbojkarice Calcita so se uvrstile v skupinski del Lige prvakinj, žensko reprezentanco pa po novem šele januarja čakajo kvalifikacije za EP. 

Slovenske odbojkarice januarja po vozovnico za evropsko prvenstvoSlovenska ženska reprezentanca bi si lahko januarja priigrala svoj tretji nastop na evropskih prvenstvih (foto: OZS) 

Na Odbojkarski zvezi Slovenije (OZS) so se ob novem stopnjevanju zdravstvenih ukrepov 21. oktobra (za razliko od rokometne, nogometne in košarkarske zveze) kar sami odločili, da začasno prekinejo z vsemi domačimi tekmovanji, pa čeprav tedaj v klubih ni bilo okužb. Ko so 2. novembra preverjali razmere po klubih, so ugotovili, da se je medtem stanje spremenilo in da jih več kot polovica ne bi mogla nastopati. 

Zaradi vsega tega so se na OZS nazadnje odločili, da se bodo tekmovanja v prvi ženski in prvi moški ligi predvidoma nadaljevala šele 14. novembra (če seveda ne bo kakšnega novega vala okužb). Potom je prišla novica, da bodo odbojkarice Calcit Volleyja nastopile v skupinskem delu Lige prvakinj. Ruska ekipa Uraločka je namreč zaradi pandemije in logističnih zapletov odpovedala sodelovanje, kar je odprlo vrata za udeležbo Calcita.

Slovenske prvakinje se bodo v skupini B srečale z italijanskim Coneglianom, turškim Fenerbahčejem in francoskim Nantesom. Skupina je zelo kakovostna, zato Kamničanke čaka izjemno težka naloga. Nazadnje pa je OZS objavila še novico, da bo slovenska ženska reprezentanca kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2021 odigrala januarja, ko bosta na sporedu dva turnirja. V slovenski skupini so še Latvija, Češka ter Bosna in Hercegovina.

»Slovenske odbojkarice bi morale kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki ga bodo prihodnje leto skupaj gostile Srbija, Bolgarija, Romunija in Hrvaška, odigrati že avgusta, a jih je Evropska odbojkarska konfederacija (CEV) prestavila na januar,« so pojasnili z OZS in dodali, kako so se dogovorili, da bo prvi kvalifikacijski turnir 8. januarja gostila Latvija, drugega pa teden dni kasneje Bosna in Hercegovina.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.