Naslovnica Trendi Belo se pere na 90 sedaj tudi kot zvočna knjiga

Belo se pere na 90 sedaj tudi kot zvočna knjiga

Avtor: Spletno Uredništvo

Založba kakovostnih programov RTV Slovenija je v sodelovanju z založbo Beletrina je izdala novo zvočno knjigo ‘Belo se pere na devetdeset’. Avtorica je kersnikova nagrajenka Bronja Žakelj, ki bo o svojem ustvarjalnem navdihu konec meseca spregovorila na Radiu Slovenija.

Belo se pere na 90 sedaj tudi kot zvočna knjigaTiskana verzija nagrajenega romana knjige ‘Belo se pere na devetdeset’ (foto: FB Bronja Žakelj)

 

Ko se je pred natanko pol stoletja rodila Založba kaset in plošč RTV Slovenija, nihče ni mogel vedeti, da bodo zaradi razvoja novih tehnologij kasete povsem izumrle, vinilne plošče pa preživele le po zaslugi glasbenih navdušencev. Zato se danes založba imenuje Založba kakovostnih programov RTV Slovenija in se med drugim posveča tudi zvočnim knjigam. Založba kakovostnih programov Radio Televizije Slovenija je tako v sodelovanju z Radiem Slovenija in založbo Beletrina pravkar predstavila nov zvočni roman.

»Po lanski uspešnici Jezero Tadeja Goloba, Cankarjevi Erotiki in Levstikovem Martinu Krpanu je izdala zvočno knjigo Bronje Žakelj, avtorice s kresnikom nagrajenega romana ‘Belo se pere na devetdeset’. Roman o odraščanju in življenju z boleznijo je občutena, sugestivna avtobiografska pripoved, ki je pritegnila bralke in bralce različnih generacij, kot zvočna knjiga pa bo zagotovo pritegnila poslušalke in poslušalce,« sporočajo z ZKP RTV SLO.

Zvočna knjiga ‘Belo se pere na devetdeset’ je roman-prvenec Bronje Žakelj in je že na voljo v spletni trgovini ZKP RTV Slovenija ter pri nekaterih tujih spletnih ponudnikih zvočnih knjig. V prodaji pa je seveda tudi v klasični knjižni tiskani verziji. Več o avtorici in novi zvočni knjigi bo moč izvedeti v oddajahTretjega programu Radia Slovenija – Radia Ars. V četrtek 21. maja bo ob 17. uri v oddaji ‘Izšlo je’ predvajana ponovitev lanskega pogovora, v katerem avtorica govori o svojem prvem romanu, pa tudi o odraščanju in življenju z boleznijo.

»V ponedeljek, 25. 5. 2020, pa ob 14.05 nikar ne zamudite oddajo Ars Humana, v kateri bodo spregovorili pisateljica Bronja Žakelj, vodja založniške dejavnosti Založbe kakovostnih programov RTV Slovenija Mojca Menart, režiser zvočne knjige Klemen Markovčič in dramska igralka Saša Mihelčič, ki nam bo v 28-ih nadaljevanjih, dolgih 20 minut, prebrala nagrajeni roman. Z gosti se bo pogovarjal Marko Golja,« pa so še dodali z RTV SLO.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.