Naslovnica Šport Košarkarska zveza Slovenije je organizirala skupno vadbo za reprezentante

Košarkarska zveza Slovenije je organizirala skupno vadbo za reprezentante

Avtor: Spletno Uredništvo

Takoj po sprostitvi izrednih ukrepov na področju športne vadbe v državi je Košarkarska zveza Slovenije poskrbela za vse tiste slovenske reprezentantke in reprezentante, ki se trenutno še ne morejo vrniti v svoje klube v tujini. Prva skupina se je že zbrala na treningih v dvorani na Ježici, predvidoma pa bo še narasla.

Na prvem skupnem treningu na Ježici so prevladovale košarkarice (foto: kzs.si)

 

Košarkarska zveza Slovenije (KZS) je pravkar organizirala skupne treninge za nekatere boljše slovenske košarkarje in košarkarice, ki trenutno nimajo možnosti povratka v tujino in treniranja s svojimi klubi. Podobno so že v prejšnjih letih v KZS organizirali poletno vadbo, kot pomoč v začetnih pripravah pred novo sezono, kar je med članicami in člani slovenskih reprezentanc naletelo na odličen odziv.

Po sprostitvi izrednih ukrepov na področju športne vadbe so zato strokovni sodelavci KZS pripravili program organizirane individualne vadbe in že na prvem ponedeljkovem treningu se je po dveh mesecih osame spet zbrala pisana igralska druščina košarkarjev in košarkaric. ‘‘Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, kaj za športnika pomeni dvomesečna odsotnost s treningov. Tako kot ostali profesionalni športniki, so bili tudi košarkarji in košarkarice v zadnjem obdobju pri svoji individualni vadbi zelo omejeni.

Ne samo poslanstvo, temveč tudi obveza Košarkarske zveze Slovenije je, da reprezentantom in reprezentantkam, ki v svojih klubih trenutno ne morejo trenirati, omogočimo kvalitetne treninge. Reprezentančni štab je pripravil kvaliteten program individualnega dela in prepričan sem, da bodo igralci in igralke treninge odlično izkoristili,’‘ je dejal nekdanji vrhunski reprezentant, ki je danes generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije – Rašo Nesterović.

KZS bo seveda ob izvajanju aktivnosti še naprej upoštevala vsa navodila pristojnih organov. Žal s KZS niso sporočili seznama, kdo vse je (in morda še bo) treniral na Ježici. Največjega slovenskega košarkarskega zvezdnika Luke Dončića ni bilo zraven, morda pa se bo pojavil v naslednjih dneh.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.