Naslovnica Slovenija Sedaj, ko je prometa spet precej več, bodo začeli obnavljati predor Golovec

Sedaj, ko je prometa spet precej več, bodo začeli obnavljati predor Golovec

Avtor: Spletno Uredništvo

Družba DARS prav nima sreče, ali pa Slovenci nimamo sreče z njo. Potem, ko so se začeli v Sloveniji in v sosednjih državah odpravljati vsi omejevalni ukrepi, ki so bili sprejeti zaradi pandemije koronavirusa, se je promet na slovenskih cestah znatno povečal. In prav sedaj se bo začela obnova predora Golovec, ki je ena od najbolj kritičnih prometnih točk v državi.

Sedaj ko je prometa spet precej več bodo začeli obnavljati predor GolovecDARS-ova obnovitvena dela se tudi glede predora Golovec očitno ne morejo izogniti tistim mesecem, ko je največ prometa na slovenskih avtocestah (foto: dars.si)

 

Potem ko letos prvič po dolgih letih ne potekajo dela na viaduktu Ravbarkomanda, ki so vsako pomlad in poletje nenehno ovirala promet med Primorsko in preostalim delom države, se pravkar pričenjajo obnovitvena dela v predoru Golovec na ljubljanski vzhodni obvoznici, kar bo precej oviralo promet v prestolnici ter tudi celotno povezavo med vzhodom in zahodom države. Zares je škoda, da se dela niso začela že marca, ko je bilo zaradi izbruha pandemije prometa opazno precej manj kot danes.

Če bi pri DARS-u  startali marca (ko je zaradi oklica izrednih razmer po celotni EU tudi promet po Sloveniji skoraj povsem zamrl) bi bila dela predvidoma končana že pred koncem junija. Sicer je predor Golovec en najbolj obremenjenih prometnih objektov v Sloveniji, saj skozi njega poteka mednarodni tranzitni promet iz smeri Primorske in Dolenjske (pa tudi Italije in Hrvaške) proti Štajerski (Avstriji, Madžarski, Češki..). Poleg tega pa že od otvoritve predora leta 1999 močni prometni tokovi potekajo tudi na lokalni ravni med južnim in severnim delom prestolnice. 

»Predor je bil vseskozi redno vzdrževan, medtem ko obsežnejših obnovitvenih posegov ni bil deležen. Število težkih tovornjakov, ki vozijo skozi predor Golovec, je vseskozi raslo: če ga je še leta 2000 v obe smeri dnevno prevozilo v povprečju 600 težkih tovornjakov, ga je leta 2013 že več kot 3300, v letu 2019 pa že skoraj 4900 na dan. Popolna zapora zahodne cevi predora zaradi izvedbe gradbenih del za sanacijo predora, ki bodo potekala 24 ur na dan in vse dni v tednu, bo predvidoma od sredine junija do sredine avgusta letos,« so sporočili z DARSA.

Dodali so še, da se bo sanacija in nadgradnja druge, vzhodne cevi predora Golovec, izvajala prihodnje leto. Čeprav točni datumi še niso bili objavljeni, lahko po dosedanjih izkušnjah predvidevamo, da bodo tudi dela v letu 2021 potekala nekje v obdobju od Velikonočnih praznikov pa do 15. septembra – ko je zaradi turistične sezone prometa na slovenskih cestah največ.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.