Naslovnica Trendi Beethoven in Skit

Beethoven in Skit

Avtor: Spletno Uredništvo

Na Radioteleviziji Slovenija so te dni poskrbeli za dve novosti. Prva je glasbeni video, ki je nastal kot del mednarodnega projekta o Ludwigu van Beethovnu, druga novost pa je nova spletna stran za mlade, ki se imenuje Skit.

Če bi malo ‘poguglali’, bi ugotovili, da Skit morda ni ravno najboljša izbira imena (foto: SJ)

 

Televizija Slovenija se je tudi letos pridružila petim evropskih televizijskim hišam, ki so članice EBU (European Brodacasting Union), katere so posnele nove skladbe oziroma videospote na temo slavnega skladatelja Ludwiga van Beethovna. Tako je nastala nova, že četrta ‘evropska pesmarica’ ki je tokrat posvečena 250. obletnici rojstva Beethovna – enega najbolj priznanih skladateljev v celotni zgodovini klasične glasbe.

Šest televizijskih hiš, med katerimi je tudi TV Slovenija, natančneje Uredništvo glasbenih in baletnih oddaj, je posnelo nove priredbe oziroma tudi videospote. Avtor besedila in glasbe za slovensko pesem Radost (‘Joy’), ki je nastala za Mladinski pevski zbor RTV Slovenija in jazz trio, je bil vsestranski glasbenik Samo Vovk, celotna Nova Evropska pesmarica pa bo predvajana v četrtek, 17. decembra ob 22. uri na drugem programu , oz. TV SLO 2.

V Multimedijskem centru RTV Slovenija (MMC RTV SLO) pa so, sledeč globalnim trendom mladih, ki informacije in zabavo iščejo predvsem prek spleta, lansirali novo spletno mesto za mlade. Skupaj z uredništvi mladinskih programov na Radiu Slovenije in Televiziji Slovenije so se namreč odločili, da začnejo združevati aktualne spletne vsebine za mlade in jih objavljati na skupni novi spletni strani. To stran so imenovali ‘Skit’.

»Skit je splet vsebin mladih za mlade. Na njem se prepletajo najaktualnejše teme, interaktivne vsebine in izpovedi neobičajno običajnih posameznikov, ki tvorijo mozaik zgodb. Je prostor, kjer prikazujejo edinstvene dogodke v družbi in pojasnjujemo fenomene, ki nas obkrožajo. Pozornost je posvečena podajanju informacij preko video vsebin in podkastov,« pravijo z MMC.

Sicer pa izbira imena tokrat najbrž ni bila najbolj posrečena. Beseda Skit v angleškem jeziku pomeni kratko humoristično ali satirično delo oziroma skeč, vendar ista beseda označuje tudi vzhodno-krščansko meniško skupnost. Poleg tega pa v Sloveniji že obstaja podjetje z enakim imenom. Morda pa so mladi ljubitelji spleta pozabili malce ‘poguglati’ pred izbiro imena… 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.