Naslovnica Magazin Avtomobil, ki se za daljše relacije lahko podaljša

Avtomobil, ki se za daljše relacije lahko podaljša

Avtor: Spletno Uredništvo

Avtomobilistični gigant Renault je pred kratkim predstavil svoje novo konceptno vozilo Morphoz, s katerim je nakazal smer razvoja svojih prihodnjih električnih modelov večjih zmogljivosti. Najbolj opazna značilnost vozila je ta, da se lahko po potrebi podaljša. 

Avtomobil ki se za daljše relacije lahko podaljšaMorphoz v podaljšani verziji – sicer skrita površina je opazna med prednjim blatnikom in vrati voznika (foto: Renault.si)

 

Francoska avtomobilska industrija je že desetletja znana tudi po svojih konceptnih vozilih oziroma prototipih, ki se sicer pojavijo le na največjih mednarodnih sejmih, a s svojimi originalnimi linijami in futurističnimi dizajni vedno pritegnejo pozornost. Tokrat je družba Renault povezala dizajn prototipnega avtomobila s sodobnim pogonom in z uporabnostjo, model pa se imenuje Morphoz.

Ponaša se z več različnimi nastavitvami konfiguracij moči, z več zmogljivosti in dosega, vendar pa tudi z boljšim izkoristkom prostora za potnike in z velikostjo prtljažnika. Prisega na najnovejše tehnologije – od oblikovanja, vgrajene inteligence, povezljivosti, do notranje ureditve in opreme. Morphoz naj bi nakazoval smer, v katero bodo nova električna vozila Renaulta zapeljala v naslednjih petih letih.

»MORPHOZ nakazuje naše prihodnje električne modele velikih zmogljivosti. Njegova namenska modularna konstrukcijska osnova CMF-EV optimizira energijsko učinkovitost avtomobila, velika medosna razdalja, raven pod in v skrajne vogale postavljena kolesa pa ponujajo nove možnosti za presenetljivo obliko in rekordno notranjo prostornost,« je pojasnil direktor za odsek električnih vozil in storitve mobilnosti pri Renaultu Gilles Normand.

Francozi so torej želeli napraviti vrhunsko osnovo za bodoče sodobne ‘inteligentne’ avtomobile, predvsem razreda SUV, ki se lahko na veliko načinov prilagajajo vozniku oziroma različnim vrstam uporabe.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.