Naslovnica Magazin Aplikacija o evropskih kulturnih draguljih

Aplikacija o evropskih kulturnih draguljih

Avtor: Spletno Uredništvo

Ljubitelje potovanj, izetov in turističnih obiskov bo zanimalo, da je že nekaj dni na voljo nova mednarodna brezplačna aplikacija ‘Cultural gems’. To je platforma za izmenjavo, odkrivanje in deljenje kulturnih in zanimivih kotičkov na interaktivnem zemljevidu Evrope. 

culturalgemsNova aplikacija pravzaprav ne bo namenjena ne le obiskovalcem, ampak tudi prebivalcem evropskih mest (foto: slovenia.info)

 

S Slovenske turistične organizacije (STO) so pojasnili, kaj uporabnikom nudi nova aplikacija ‘kulturnih draguljev’, ali po angleško ‘Cultural Gems app’, katera je izdelek ‘Cultural and Creative Cities Monitor’, ki spada pod okrilje Evropske komisije za znanost in znanje (EU Science Hub). Aplikacija združuje primerjalne informacije o kulturni ponudbi 168 mest v 30 državah Evrope.

Na interaktivnem zemljevidu bodo na začetku označene le znane kulturne ustanove (gledališča, muzeji…), ki bodo služile kot osnova in začetni niz podatkov o kulturnem dogajanju v določenem mestu, kamor bodo vsi uporabniki lahko nalagali ustrezne vsebine. Brezplačna uporaba aplikacije naj bi uporabnikom omogočala preprosto dodajanje in iskanje kulturnega dogajanja v posameznem mestu.

Zajete bodo tudi zanimive mestne zgodbe in tematske poti, ki bodo obiskovalcu pomagale pri odkrivanju skritih kotičkov in kulturnih doživetij, tudi tistih izven najbolj znanih turističnih poti in točk v evropskih mestih. Po vsem zapisanem je jasno, da je ‘Cultural Gems app’ namenjena tako turistom kot tudi lokalnim uporabnikom.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.