Naslovnica Trendi Ambienti, Joker, Kaj dogaja in Čudežna klop

Ambienti, Joker, Kaj dogaja in Čudežna klop

Avtor: Spletno Uredništvo
Na RTV Slovenija se je s prihodom septembra pričel prehod na jesensko programsko shemo, kar pomeni, da se vsak teden zvrsti več novih oddaj.
Ekipa oddaje Kaj dogaja se zdi že dobro nabrušena za novo sezono (foto: Adrian Pregelj/RTV SLO)

Na spored TV Slovenija se pojutrišnjem (v soboto, 11. septembra) ob 17.15 vrača oddaja Ambienti. V prihajajoči sezoni oddaje bodo v ospredju lastniki prenovljenih klasičnih slovenskih podeželskih hiš. Slednji bodo razkrivali, zakaj so se namesto za gradnjo novih objektov raje odločili za prenovo starejših hiš. Oddajo in vse spremljevalne vsebine si bodo gledalci lahko ogledali tudi na spletni strani tvambienti.si.

Prihodnjo soboto (18. september) se začenja nova, šesta sezona kviza Joker, v kateri napovedujejo zanimive tekmovalce in slabo uro razburljivega lova na glavno nagrado. Kviz Joker bo tudi v novi seriji 15 oddaj vodil Mario Galunić, na sporedu pa bo ob sobotah ob 20. uri na TV SLO 1. »1 tekmovalec, 12 vprašanj do vrha in 7 jokerjev za srečo. Le znanje, strategija in nenazadnje sreča vodijo do tako želene glavne nagrade 20.000 evrov,« sporočajo s TV SLO.

Takoj po kvizu Joker pa se prihodnjo soboto (18. septembra) pričenja še nov niz satiričnih oddaj ‘Kaj dogaja’. Ob 20.55 se bo namreč sezona vsakotedenskega satiričnega pregleda odmevnih in manj odmevnih novic. Voditelj bo Tilen Artač, pomagali mu bodo Igor Bračič, Admir Baltić in Miha Brajnik, napovedujejo pa se modrovanja magistra Baltića v rubriki Beseda tedna, teorije zarote od Mirana s šanka, nori posnetki v rubriki Of D Rekord in (ne)uravnoteženi PUP TV.

Poleg programskih novosti pa so na RTV SLO pripravili še eno, prav posebno novost. V okviru 13. Festivala Bobri in v sodelovanju z RTV Slovenija, 3. programom Radia Slovenija – programom Ars, bo od 14. septembra do 14. oktobra delovala ‘Čudežna klop’. Gre za zvočno inštalaciji na vrtu Društva slovenskih pisateljev v Ljubljani, kjer moč poslušati izboru pravljic in zvočnih kolažev za otroke, ki so nastali v produkciji RTV Slovenija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.