Naslovnica Magazin Amazon v Sloveniji starta sredi novembra

Amazon v Sloveniji starta sredi novembra

Avtor: Spletno Uredništvo

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je že aprila napovedalo, da potekajo intenzivne aktivnosti glede zagona poslovanja slovenskih podjetij preko spletne platforme Amazon Europe. Sedaj se na obzorju počasi že kaže ciljna črta in sicer se začetek poslovanja obeta v novembru letošnjega leta.

Amazon bo novembra Slovenijo končno uvrstil med države, s katerimi se lahko nemoteno posluje (foto: pixabay.com) 

 

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) je že dlje časa intenzivno sodelovalo s predstavniki Amazona. Skupna želja je bila, da se tudi slovenskim podjetjem čim prej omogoči poslovanje preko platforme Amazon, natančneje Amazon Europe. Z MGRT so že spomladi posredovali obvestilo za javnost, da Amazon računa, kako bodo vse potrebne tehnične rešitve urejene že v tretjem kvartalu leta 2019.

Tako naj bi bilo še pred koncem letošnjega leta dejansko omogočeno normalno poslovanje slovenskih podjetij preko Amazona. Sedaj pa so pri Amazonu te začetne napovedi končno tudi potrdili. V zadnjih mesecih so bile namreč že zagotovljene potrebne tehnične rešitve in pravkar že poteka intenzivno testiranje v tako imenovanemu ‘weblab-u’ (slov.: spletnem laboratoriju). Očitno gre zaenkrat vse po načrtih in v podjetju zato potrjujejo, da bo vse delovalo že sredi novembra.

Da bi zagotovilo transprentnost, je MGRT že pred časom pozvalo Amazon, da o svojih aktivnostih redno seznanja ministrstvo. Sicer je znano, da je podjetje Amazon največja spletna trgovina na svetu in obenem multinacionalka s sedežem v ameriškem mestu Seattle, zato s tehničnega vidika poslovanje s slovenskimi podjetji res ne bi smelo biti velika težava. Če pa bi Slovenija imela 200 in ne le 2 milijona prebivalcev, bi Amazon poslovanje zagotovo omogočil že zdavnaj.  

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.