Naslovnica Trendi Ali lahko Orkester postane slovenski Kdo neki tam poje

Ali lahko Orkester postane slovenski Kdo neki tam poje

Avtor: Spletno Uredništvo
V slovenska kina bo ta teden vstopila tudi domača filmska novost. Gre za ‘on the road’ film Matevža Luzarja z naslovom ‘Orkester’. Zgodba govori o rudarskem pihalnem orkestru iz Zagorja ob Savi, ki gre na gostovanje v Avstrijo, na poti pa se seveda zgodi marsikaj…
Ali lahko Orkester postane slovenski Kdo neki tam poje

Reklamni plakat za film ‘Orkester’ (foto: FB Kolosej)

V slovenske kinematografe v četrtek (11. avgusta) prihaja slovenski film ‘Orkester’, kar je prava redkost. Film so označili za dramo, čeprav gre bolj za komično zgodbo, ki ima veliko elementov ‘on the road’ filmov, kot so dolgo potovanje, zabavna družba, posebno prevozno sredstvo in nepričakovane avanture. Sicer se vse dogaja v Slovencem zelo domačem kontekstu,  morda pa je kakšen del filma celo posnet po resničnih dogodkih.

Filmska zgodba govori o rudarskem pihalnem orkestru iz Zagorja, ki z avtobusom odpotuje na gostovanje v pobrateno mesto v sosednji Avstriji, kjer bo sodeloval na paradnem skupnem nastopu pihalnih godb. Zgodba se razpleta skozi dogodivščine različnih članov orkestra in voznikov avtobusa. Režiser in scenarist Matevž Luzar je sicer doma iz Zagorja ob Savi, v filmu pa nastopa tudi resnični pihalni orkester iz Zagorja.

»Spremljamo zgodbo s petih perspektiv – z vidika dveh voznikov avtobusa, z vidika problematičnih najstnikov, z vidika žena, ki so ostale doma in uživajo v svobodi, z vidika nezaupljivih avstrijskih gostiteljev in na koncu z vidika celotnega orkestra, ko se pojavi zadnji izziv na poti domov, ko nekdo od članov misli, da so z avtobusom nekaj zadeli,« pojasnjuje napovednik filma, ki se sicer že nekaj dni predvaja po slovenskih letnih kinih in dogodkih na odprtem.

Film ‘Orkester’ distribuira podjetje Gustav film, v njem pa igrajo Gregor Zorc, Gregor Cušin, Jernej Kogovšek, Lovro Lezic, Gaber K. Trseglav in drugi. Šele čas pa bo pokazal, ali je filmska zgodba dovolj komična, da lahko ‘Orkester’ postane nekakšen slovenski ‘Ko to tamo peva’…

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.