Naslovnica Šport Odbojkarji so 18 dni pred domačim SP dobili novega selektorja

Odbojkarji so 18 dni pred domačim SP dobili novega selektorja

Avtor: Spletno Uredništvo
Vodstvo Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) je vsega 18 dni pred prvo tekmo slovenske reprezentance na domačem svetovnem prvenstvu potegnilo presenetljivo potezo. Manj kot pol leta po pričetku sodelovanja je dalo odpoved selektorju moške članske reprezentance Avstralcu Marku Lebedewu. Zamenjal ga bo Romun Gheorghe Cretu, ki je s poljskim moštvom Grupa Azoty Kedzierzyn-Kozle letos osvojil tudi Ligo prvakov.
Odbojkarji so 18 dni pred domačim SP dobili novega selektorja

Gheorgheju Cretu je bil vrsto let tudi selektor estonske reprezentance (foto: Aleš Oblak/CEV/FB OZS)

V Sloveniji se ne glede na šport zelo redko zgodi, da selektor članske izbrane vrste dobi odpoved že po nekaj mesecih delovanja. Običajno so namreč odločitve vodstev panožnih športnih zvez dobro premišljene in utemeljene. Zato je še bolj presenetljivo, da so pristojni iz vrhov Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) pravkar dali odpoved selektorju slovenske moške članske reprezentance Avstralcu Marku Lebedewu.

Lebedewa so namreč na OZS ustoličili na klop reprezentance šele sredi meseca februarja, tako da se ne njej ni zadržal niti pol leta. K hitremu slovesu Avstralca so očitno precej prispevale slabše predstave slovenske izbrane vrste v Ligi narodov, potem ko so slovenski odbojkarji v tem tekmovanju zbrali 5 zmag in 7 porazov ter tako pristali na končnem 10. mestu. K odpovedi pa so najbrž botrovali tudi drugi dejavniki, čeprav OZS tega ni potrdila.

Vodstvo OZS se je sedaj odločilo, da le 18 dni pred prvim nastopom naše reprezentance na bližnjem svetovnem prvenstvu (v Stožicah, v petek 26. avgusta) proti Kamerunu, na mesto selektorja postavi Gheorgheja Cretuja. 54-letni Romun je v zadnji sezoni s poljsko ekipo Grupa Azoty Kedzierzyn-Kozle osvojil prav vse, kar je lahko – Ligo prvakov, naslov prvaka Poljske in tudi poljski pokalni naslov.

Veliko slovenskih ljubiteljev odbojke  se sedaj sprašuje, ali je bil trenutek za zamenjavo selektorja pravi, ali pa je bilo morda že prepozno. Na to vprašanje pa bodo odgovorili kar slovenski reprezentanti (trikratni evropski podprvaki) in sicer od 26. avgusta dalje… V drugih športnih panogah, kot je nogomet, pa so takšne zamenjave na klopi tik pred pomembnimi nastopi precej bolj pogoste, saj se želi z njimi povzročiti reakcijo oziroma povečati zavzetost igralcev.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.