Naslovnica Trendi Ali je vesolje pomembnejše od otroka

Ali je vesolje pomembnejše od otroka

Avtor: Spletno Uredništvo

Mesec julij se počasi izteka, v slovenske kinematografe bo ta teden vstopila še zadnja filmska premiera meseca. Film se imenuje ‘Proxima’ in je sodobna zgodba o materi samohranilki, ki se zaradi svojega prav posebnega poklica znajde v položaju, ko bo morala zapostaviti svojega edinega otroka.

 Ali je vesolje pomembnejše od otrokaProxima bo v ljubljanskem Koloseju na sporedu od četrtka, 30. julija (foto: kolosej.si)

 

Zadnja filmska premiera meseca je drama ‘Proxima’. Filmska zgodba govori o materi, ki zaradi poklica astronavtke zapostavlja svojega edinega otroka, čeprav si tega ne bi želela. Film Proxima je francosko-nemška koprodukcija in je nastal pod taktirko režiserke Alice Winocour. Slednja se je pri tem filmu potrudila tudi kot soavtorica scenarija, katerega drugi pisec je bil Jean-Stéphane Bron. »Sarah (Eva Green) je francoska astronavtka pri Evropski vesoljski agenciji v Kölnu.

Je edina ženska v napornem programu. Živi sama s Stello, sedemletno hčerko. Sarah se počuti krivo, da ne more preživeti več časa s svojim otrokom. Njena ljubezen je premočna. Ko je izbrana za ekipo celoletne vesoljske misije, imenovane ‘Proxima’, to ustvari pravi kaos v njunem odnosu«, razkriva napovednik. Pravzaprav gre za pogosto in zelo aktualno zgodbo, ki se vsakodnevno dogaja staršem, katerim služba vzame preveč časa za njihove najbližje.

Da bi predstavili to problematiko, pravzarav res ne bi potrebovali lika astronavtke, saj bi lahko uporabili lik blagajničarke, delavke v tovarni, policistke, učiteljice … Film Proxima pa se sicer ponaša z zelo zanimivo igralsko zasedbo, v kateri so Eva Green, Zélie Boulant, Matt Dillon, Aleksey Fateev ter Lars Eidinger. Beseda proxima pa v romanskih jezikih pomeni bližnja, oziroma naslednja.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.