Naslovnica Trendi Ali bo bojni angel Alita postal uspešnica?

Ali bo bojni angel Alita postal uspešnica?

Avtor: Spletno Uredništvo

V slovenske kinematografe prihodnji mesec prihaja znanstveno fantastični akcijski filmski spektakel ‘Alita: Bojni angel’, pri kateremu sta sodelovala režiserja James Cameron in Robert Rodriguez. Film, bo predpremierno predvajan 13. februarja v 3D tehnologiji v Koloseju, vseh Cineplexxih in v Mariboxu, na redni spored pa prihaja dan kasneje – na Valentinovo. 

 alitaLik Alite je plod 3D tehnologije, s svojimi prevelikimi očmi pa malce spominja na Smeagola iz Gospodarja prstanov (foto: Blitz Slovenija) 

 

Znanstveno fantastična akcijska pustolovščina ‘Alita: Bojni angel’ je zbrala odlično igralsko zasedbo: Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly, Mahershala Ali, Ed Skrein, Jackie Earle Haley in Keen Johnson. Scenarij sta spisala James Cameron in Laeta Kalogridis, temelji pa na Manga stripu ‘GUNNM’ Yukitoa Kishiroa. Režisersko taktirko je prevzel Robert Rodriguez, režiser uspešnic Mesto greha.

Zgodba je umeščena nekaj stoletji v prihodnosti, v Železnem mestu, kjer zapuščeno in nezavestno Alito najde sočuten ‘cyber’ zdravnik Ido (dvokratni dobitnik oskarja Christoph Waltz), ki jo pripelje v svojo kliniko. Ko se Alita prebudi, se ne spomni kdo je, niti ne pozna sveta okoli sebe. Med učenjem novega življenja po ulicah Železnega mesta jo Ido poskuša zaščititi pred njeno misteriozno preteklosto.

Hkrati pa ji novi prijatelj Hugo (Keean Johnson) poskuša pomagati, da bi se spomnila svoje zgodovine. Med njima se počasi začne razvijati ljubezen, vse dokler po Alito ne pridejo smrtonosne sile, ki začno hitro rušiti vse njene nove odnose. Vendar pa Alita ugotovi, da v sebi nosi nenavadne borilne veščine in junaške moči, ki bi ji lahko pomagale rešiti svoje ljubljene. Odločena, da najde resnico o svojem izvoru, se poda v boj proti nepravičnosti tega temnega in pokvarjenega sveta.

Podobno vlogo ‘ženske-orožja’ so lahko gledalci že videli v filmih Serenity, Peti element in Resident evil, a je naveza James Cameron – Jon Landau – Robert Rodrigueza garancija za kakovost produkcije. Za boljšo promocijo fima pa je Dua Lipa, globalna pop senzacija in nominiranka za dve nagradi grammy, izdala novo pesem ‘Swan Song’. »Lik Alite me močno privlači in vso delo ter umetnost, ki je bila potrebna, da bo takšen film zaživel, je enostavno neverjetna.

V njej vidim delček sebe, v njenem ‘badass’ duhu in enaki frizuri. Alita se zavzema za enakopravnost, spodbuja vas, da se postavite sami zase, da se postavite za tisto, kar ste in to je močno sporočilo, ki ga želim sporočati tudi jaz,« je pojasnila Dua Lipa. Slednja je sicer prodala že več kot 3 milijone kopij svojega albuma, skupaj s posmeznimi uspešnicami pa je že presegla 40 milijonov kopij. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.