Naslovnica Slovenija Akcija nadzora varnostnih služb na slovenskih letališčih

Akcija nadzora varnostnih služb na slovenskih letališčih

Avtor: Spletno Uredništvo
Tik pred prazničnim koncem tedna je Inšpektorat RS za notranje zadeve opravil izredno akcijo nadzora varnostnih služb na treh civilnih letališčih v naši državi. Inšpektorji so preverili, ali se na slovenskih letališčih trenutno zagotavlja ustrezna zakonita oblika fizičnega in tehničnega varovanja, kar je v skladu z ‘Zakonom o zasebnem varovanju’ ter se nanaša tudi na ‘Uredbo o obveznem organiziranju varovanja’.
Akcija nadzora varnostnih služb na slovenskih letališčih

Največje slovensko letališče na Brniku (foto: FB Ljubljana Airport)

Z Inšpektorata Republike Slovenije za notranje zadeve, ki deluje v sklopu Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije (MNZ), so sporočili, da so inšpektorji v izredni akciji tik pred Velikonočnimi prazniki preverjali, če so največja in hkrati mednarodna civilna letališča po Sloveniji primerno varovana. Posvetili so se kontroli varnostnih služb na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, na Letališču Edvarda Rusjana Maribor in na Aerodromu Portorož.  

»Akcija je potekala sočasno na vseh letališčih, pri čemer je sodelovalo šest inšpektorjev, strokovnjakov s področja zasebnega varovanja. Inšpektorji so ugotovili, da so v času inšpekcijskih nadzorov letališča zagotavljala ustrezno raven varovanja z varnostnimi službami, ki imajo veljavno licenco na podlagi Zakona o zasebnem varovanju,« so po koncu pregledov pojasnili z Ministrstva za notranje zadeve.

V poročilu so še dodali, da je bila tudi ta akcija sprožena za zmanjšanje varnostnih tveganj in je nadaljevanje preventivnih akcij, s katerimi je inšpektorat začel v lanskem letu. Niso pa pojasnili, zakaj je bila potem ta inšpekcijska akcija nadzora označena kot izredna, če gre za redni pregled. Če se aktivnosti državnih organov na civilnih letališčih označijo kot izredne, lahko namreč javnost hitro pomisli, da je tam nekaj hudo narobe.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.