Naslovnica Šport Neumnost Lige NBA – Dallas čaka 8 tekem v 12 dneh

Neumnost Lige NBA – Dallas čaka 8 tekem v 12 dneh

Avtor: Spletno Uredništvo
Košarkarska ekipa Dallas Mavericks, za katero blesti Luka Dončić, je ponoči z novo zanesljivo zmago v Houstonu tik pred matematično potrditvijo svoje uvrstitve v končnico lige NBA. Do izteka rednega dela sezone pa Maverickse čaka še neverjetnih 8 tekem v 12 dneh. In to ni prvoaprilska šala, ampak kar velik spodrsljaj Lige NBA.
Neumnost Lige NBA - Dallas čaka 8 tekem v 12 dneh

Luka se bo zadnji tekmi rednega dela spet srečal s presenetljivo Oklahomo (foto: FB Arena Sport Slovenija)

Košarkarji moštva Dallas Mavericks so ponoči po slovenskem času na gostovanju pri sosedih iz Teksasa vpisali novo zanesljivo zmago. Luka Dončić in tovariši so v Houstonu gladko porazili domače Rocketse s 125:107. Slovenski šampion je spet blestel v polnem sijaju, saj je ob odlični učinkovitosti dosegel kar 47 točk, poleg tega pa je za zmago prispeval še 12 skokov ter 7 podaj.

Mavericksi imajo po tej zmagi v Houstonu 8 tekem pred koncem rednega dela sezone lige NBA točno 7 zmag prednosti pred devetouvrščeno ekipo Zahoda in sicer so na tem mestu prav košarkarji Houstona. Ekipi Dallasa torej za uvrstitev v končnico manjka le še ena zmaga ali pa en poraz Rocketsov. Sicer so Mavericksi z razmerjem zmag 45:29 trenutno peti na lestvici zahodne strani lige NBA, a jim je konkurenca tesno za petami.

Do izteka rednega dela sezone sedaj ekipo iz Dallasa čaka še 8 tekem. Kar pa bode v oči, je dejstvo, da morajo po programu lige NBA Luka Dončić in soigralci teh 8 srečanj odigrati do nedelje 14. aprila. Prva med temi bo jutrišnji dvoboj z moštvom Golden State Warriorsov, zadnja pa bo prav 14. aprila, ko jih čaka prestižni obračun proti ekipi Oklahoma City Thunder, ki je trenutno vodilno moštvo Zahoda in največje presenečenje sezone.

Dallas pa bo moral npr. zapored igrati v petek (5. 4.), v soboto (6. 4.) in v nedeljo (7. 4.). Ni potrebno posebej poudariti, da je tako strnjen program povsem zgrešen, saj se hkrati postavlja pod vprašanje regularnost samega tekmovanja (ekipe, ki imajo med tekmami dan več počitka, so nedvomno v veliki prednosti), poleg tega pa se bistveno poveča možnost poškodb ključnih igralcev, saj morajo na odločilnih tekmah sezone prebiti več časa na parketu.

Ker se Liga NBA začenja že oktobra, bi lahko redni del tekmovalne sezone preprosto raztegnili za dva tedna, kar bi bilo najbrž precej bolje za vse. Glede ekipe Dallas Mavericks pa velja še dodati, da bi lahko že jutri (pri nas v Sloveniji v sredo, 4. aprila, ob 4. zjutraj) z novo zmago proti moštvu Golden State Warriors, ki je trenutno na 8. mestu Zahoda z razmerjem zmag in porazov 40:34, tudi matematično potrdili nastop v končnici za prvaka.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.