Naslovnica Magazin 63 ekskluzivnih Lamborghinijev v spomin na leto 1963

63 ekskluzivnih Lamborghinijev v spomin na leto 1963

Avtor: Spletno Uredništvo

Priimek Lamborghini je danes sinonim za pregrešno drage, dizajnersko izpopolnjene in obenem ekstremno zmogljive avtomobile, pa čeprav se je vse skupaj začelo s proizvodnjo traktorjev. ‘Lambo’ je v spomin na svoje avtomobilske začetke v letu 1963 predstavil svoj novi model Roventer Aventador SVJ 63, ki bo narejen v zelo omejeni seriji – 63 vozil.

63 ekskluzivnih Lamborghinijev v spomin na leto 1963Roventer Aventador SVJ 63 Grigio Acheso je del zelo omejene družine (foto: lamborghini.com)

 

Potem ko se je letos na tržišče lansirani model Lamborghini SVJ Roadster hitro uveljavil v ekskluzivnem krogu superšportnih avtomobilov, so se pri italijanskemu proizvajalcu odločili, da predstavijo še eno novost. Da bi počastili ustanovitev avtomobilske tovarne v letu 1963, so pri Lamborghiniju izdelali zares redek dragulj – Roventer Aventador SVJ 63. Če so za model SVJ Roadster predvideli 800 narejenih avtomobilov, pa bo Roventer Aventador SVJ 63 iz tovarne prišel v precej bolj omejenem številu. V spomin na leto 1963 bo namreč izdelanih natanko 63 avtomobilov tega modela.

Ne glede na omejenost serije pa so se pri Lamborghiniju potrudili, da so strankam ponudili celo vrsto možnih kombinacij oziroma zelo prilagodljivih različic te rakete na štirih kolesih.  »Medtem ko čakate, da se vam uresničijo sanje, da sedete za volan, da motor V12 zarjove tik za vami in da v 2,9 sekunde vzletite od 0 do 100 km/h, medtem se lahko poigrate z avtomobilskim konfiguratorjem in odkrijete 8 konfiguracij, ki sta jih ustvarila Centro Stile in Ad Personam,« so svoje potencialne kupce naslovili pri Lamborghiniju. Čeprav ponuja ogromno barvnih kombinacij, se je Lamborghini odločil, da bo strankam malce olajšal izbiro in zato je vnaprej pripravil osem stilsko zaključenih kombinacij.

Grigio Acheso je srednje siv odtenek v vojaški kombinaciji in se dopolnjuje z oranžno kontrastno barvo. Nero Aldebaran – je zelo temen, a obogaten z dragocenimi bronastimi detajli. Blu Uran je posvečen svetu Haute Couture, ki poudarja barvno raziskavo, poleg tega bronasti detajli krasijo tudi to konfiguracijo z edinstvenim pridihom. Vijolična je ena najbolj ikoničnih barv Lamborghini od lansiranja Diablo SE 30. Ta značilna konfiguracija DNA Lamborghinija združuje novo Violo pasifae s srebrom v spektakularnem kontrastu. Grigio Lynx črpa navdih iz tehničnih športnih oblačil, kjer se moderna temno siva barva skupaj s fluorescentnimi spoji v trendovsko visokotehnološko kombinacijo.

Verde Alceo je zelena kombinacija, ki je bila že uspešno ponujena v kupejevski različici serije 63 Special, medtem ko je Blu Emera elegantna modro-zlata kombinacija. Za konec so pustili še rdečo kombinacijo, saj je rdeča za italijanske dirkalnike tradicionalna športna barva, tudi zato je Rosso Epona poseben rubin v kombinaciji s svetlo sivimi detajli. Za tiste, ki jih bi morda zanimala cena enega od 63 lepotcev, pa bodo morali kar sami preveriti pri prodajalcu. Zagotovo pa cena ne bo nižja od 460.000 evrov, kolikor stane ‘navaden’ Roventer Aventador SVJ (Super Veloce Jota).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.