Naslovnica Magazin 34 slovenskih spletnih receptov, informacije in navdihujoče zgodbe

34 slovenskih spletnih receptov, informacije in navdihujoče zgodbe

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska turistična organizacija je zaradi pandemije večino svojih aktivnosti prenesla na splet in dodala tudi nekaj novih digitalnih vsebin. Tako so se poleg pravcate poplave najrazličnejših webinarjev na spletu znašli tudi izbrani slovenski kulinarični recepti, poleg tega pa STO prek spleta deli tudi aktualne pozitivne zgodbe.

Na spletu je moč izbirati med 34 recepti prepoznavnih jedi iz različnih koncev Slovenije (foto: FB I feel Slovenia)

 

Slovenska turistična organizacija (STO) je na spletnem portalu slovenia.info te tdni predstavila kar 34 izbranih lokalnih receptov, s katerimi se predstavljajo slovenske turistične destinacije. 34 gastronomskih doživetij je razdeljenih v 4 regijske sklope – jedi Alpske Slovenije, jedi Termalne Panonske Slovenije, jedi Ljubljane in Osrednje Slovenije in jedi Mediteransko-Kraške regije.

Vse, ki bi želeli poskusiti z izzivom priprave teh jedi pa vabijo, da po pripravi hrane svoje dobrote posnamejo ter video ali fotografske posnetke objavijo na svojih družbenih omrežjih s pripisom #tasteslovenia, #promovirajmoslovensko ter #ifeelslovenia. Da bo izziv malce lažji nekatere destinacije ponujajo tudi video predstavitve priprave tipičnih jedi. Prav tako so na STO pripravili vrsto digitalnih vsebin, ki so namenjene izobraževanju

Na slovenia.info so na voljo povezave do zanimivih člankov in povabila na številne brezplačne webinarje različnih tematik ter tudi aktualne dobrodelne zgodbe. Pobuda ‘Delimo navdihujoče zgodbe’, s katero so pričeli prvi teden v aprilu, v prvi zgodbi razkriva, kako je kuharska mojstrica Ana Roš je s svojo ekipo restavracije Hiša Franko povezala s ponudniki Doline Soče in za dostavo na doma pripravila posebno linijo izdelkov ‘Špajza Hiše Franko na dom’.

Druga zgodba pa je o večji dobrodelni akciji na Krasu, kjer so olepšali velikonočne praznike stanovalkam Regijske varne hiše Kras ter starostnikom, ki potrebujejo oskrbo na domu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.