Naslovnica Šport Viva Las Vegas – to je želja za reševanje sezone košarkarske lige NBA

Viva Las Vegas – to je želja za reševanje sezone košarkarske lige NBA

Avtor: Spletno Uredništvo

Iz ZDA spet prihajajo novice o tem, kako želi vodstvo košarkarske lige NBA rešiti sezono, ki je bila pred mesecem dni prekinjena zaradi pandemije. Želja je ekipe pripeljati v Las Vegas, jih izolirati in odigrati končnico prvenstva tekmovalne sezone 2019-20. V upanju na srečen razplet  bi lahko ljubitelji košarke (in Elvisa Presleya) najbrž lahko vzkliknili ‘Viva Las Vegas’, ali po slovensko ‘živel Las Vegas’. 

 Viva Las Vegas to je želja za reševanje sezone košarkarske lige NBAZanimivo, da Las Vegas nikoli ni bil dom moške profesionalne košarkarske ekipe, od predlani pa gosti žensko ekipo Las Vegas Aces (foto: LVA FB)

 

Iz ZDA ponovno prihajajo namigi o tem, da naj bi vodstvo severnoameriške lige NBA intenzivno pripravljalo načrt o tem, kako rešiti tekmovalno sezono 2019-20 in obenem zmanjšati finančne izgube, ki jih bo zaradi pandemije doživela najbolj popularna košarkarska liga na svetu. Od prekinitve tekmovanja v ligi NBA 11. marca do danes še nihče ni podal nobene dokončne informacije o tem, kaj naj bi se zgodilo v bližnji prihodnosti.

Situacija ostaja nejasna in komisar lige NBA Adam Silver je v svojem zadnjem video-nastopu potrdil le to, da kakršnihkoli novih odločitev ni moč pričakovati pred 1. majem, najbrž pa še kasneje. Komisarju je jasno, da je potrebno najprej zagotoviti varnost igralcev, sodnikov in ostalega osebja, poleg tega pa trenutno nihče noče dodatno obremenjevati že preobremenjujemo zdravniškega sistema ZDA z novimi bolniki.

Zato naj bi v NBA najprej počakali do trenutka, ko bodo na voljo novi testi za odkrivanje okužbe s koronavirusom Covid 19. Prek novih testov naj bi s precej večjo zanesljivostjo ugotavljali, kdo je okužen in kdo ne – predvsem gre za ugotavljanje tistih navidezno zdravih prenašalcev okužbe, oziroma tistih, ki so okuženi, a sami niso nikoli zboleli. Šele, če bi se ti testi, ki naj bi bili v ZDA na voljo že čez nekaj dni, izkazali za dovolj hitre in zanesljive, bi to zagotovilo možnost igranja NBA tekem. 

Zato vodstvo lige razmišlja, da bi ekipe kolektivno pripeljalo v Las Vegas, jih testiralo, izoliralo in nato bi sledile še mini-priprave moštev, da bi nato lahko odigrali vsaj tekme končnice lige (ki bi se morala sicer po prvotnih načrtih začeti  prav ta teden oz.18. aprila). Morda bi uspeli odigrati tudi nekakšen preostanek rednega dela tekmovalne sezone 2019-20, a se to vseeno zdi zelo malo verjetno.

Nemogoče je namreč najti dovolj časa za vse tekme, skoraj nemogoče je odigrati le nakatere in pri tem ne vplivati na regularnost lige, absurdno pa bi bilo igrati tekme vsak dan – brez premora za igralce. Ekipe bi sicer vsaj v začetni fazi tudi v Vegasu igrale pred praznimi tribunami. Sicer pa je Las Vegas zagotovo najboljša logistična rešitev v ZDA, saj gre za nevtralno prizorišče, ki obenem premore kar tri primerne dvorane ter izobilje luksuznih in trenutno povsem praznih hotelskih sob.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.