Naslovnica Svet & EU Za časopis pa je Ursula le izdala, da bo kriza najbrž trajala do konca leta

Za časopis pa je Ursula le izdala, da bo kriza najbrž trajala do konca leta

Avtor: Spletno Uredništvo

Predsednica Komisije EU Ursula von der Leyen je konec tedna malce dvignila temperaturo javnosti, saj je v intervjuju za nemški častnik Bild razkrila, da bodo starejši najbrž morali biti v karanteni še vsaj do konca leta. Poleg tega bo verjetno potrebno počakati še več kot pol leta, da strokovnjaki razvijejo cepivo proti koronavirusu Covid 19. In tudi rezervacij za letošnje poletne počitnice nima smisla delati.

 Za časopis pa je Ursula le izdala da bo kriza najbrž trajala do konca leta

Postavlja se tudi vprašanje, ali je predsednica Komisije EU Ursula von der Leyen informacije razkrila nehote ali pa z določenim namenom (foto: FB Komisija EU)

 

Ursula, mati sedmih otrok, kot piše na njenem Instagram profilu, je si tokrat privoščila manjši piarovski oziroma informacijski spodrsljaj. Predsednica Komisije EU svoje pesimistične napovedi glede trajanja pandemije, glede osamitve starejših in glede priprave cepiva proti virusu Covid 19 namreč javnosti ni sporočila prek svojih številnih uradnih spletnih kanalov, ampak kar med intervjujem za nemški časnik Bild.

Ursula von der Leyen, ki je pred časom najbrž edina od visokih EU funkcionarjev odkrito priznala, da so bili ukrepi proti pandemiji v EU sprejeti prepozno, je tokrat nemškemu časniku razkrila nekaj stvari, ki bi jih javnost najbrž morala posredovati na drugačen način. Gre namreč za izjemno občutljive in pomembne informacije, za katere bi državljani EU morali izvedeti prek organov EU in ne prek nekega časopisa.

Gospa von der Leyen je namreč na konkretna novinarska vprašanja dala presenetljivo jasne in celo časovno opredeljene odgovore (čemur se običajno člani organov EU izogibajo kot hudič posvečene vode). Predsednica je tako dejala, da bodo morali starejši ljudje iz rizične starostne skupine najbrž v osami še vsaj do konca leta. Poleg tega bo verjetno prav tako počakati do konca leta 2020, da strokovnjaki razvijejo cepivo proti koronavirusu Covid 19.Gre za dve zelo pomebna člasovna roka, ki jih doslej ni nihče omenjal.

Kljub temu pa je večina evropskih medijev začuda povzela predvsem tretjo izjavo predsednice, ki je dejala, da ljudje trenutno še ne smejo rezervirati svojih poletnih počitnic. Medtem ko so v  državah EU dne 11. aprila našteli 3439 mrtvih, nekateri očitno razmišljajo o poletnih počitnicah. 

 

 

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.