Naslovnica Trendi 24ur.com bo v Dejstvih meril v bolečo točko politikov – obljube

24ur.com bo v Dejstvih meril v bolečo točko politikov – obljube

Avtor: Spletno Uredništvo

Od jutri bo najbolj obiskana slovenska informativna spletna stran 24ur.com uporabnikom ponudila novost, ki najbrž ne bo preveč priljubljena med slovenskimi politiki. Rubrika Dejstva bo namreč preverjala, kaj so politiki obljubljali in kaj vse bodo še obljubili pred naslednjimi volitvami, nato pa bo izrečene besede primerjala s tem, kar so politiki že napravili doslej in kar bodo dejansko uresničili po volitvah. 

capo grande tower 2V Kopru so najbrž še posebej vajeni izjemnih prevolilnih obljub, saj jim je bil v zadnjih letih obljubljen celo nov otok, kar 400 metrov visoka stolpnica, nova športna dvorana za 8000 ljudi in nova mega-marina. Trenutno je najbolj aktualen nov panoramski ‘Stolp miru'(foto:fuksas.com).    

 

Tik pred bližnjo volilno tekmo bo spletna stran 24ur.com postregla z novo rubriko ‘DEJSTVA’. V Dejstvih bo ekipa s prekaljeno novinarko Alenko Marovt na čelu pod drobnogled vzela obljube in izjave slovenskih politikov ter raziskala, koliko je resnice med vrsticami ali gre zgolj za nabiranje političnih točk? Večina politikov namreč kmalu po volitvah dobi akutne napade pozabljivosti, predvsem kar se tiče predvolilnih obljub. Dejstvo jim bo skušalo pomagati pri tej (še posebej za davkoplačevalce)   nevarni bolezni.

V mesec marec je spletna stran 24ur.com stopila v prenovljeni, osveženi podobi, 15. aprila pa ob težnji vsebinske nadgradnje dobiva še rubriko Dejstva. »Z rubriko DEJSTVA želimo spletno stran 24ur.comza naše bralke in bralceobogatiti s spremljanjem političnih izjav, obljub, govorov, programov, ki jih politiki izražajo na dnevni ravni. Raziskati želimo predvsem, kakšna je ta resnica med vrsticami in jim z dejstvi, tudi ob pomoči grafov, fotografij olajšati izbiro. Ali izjave držijo, ali ne držijo, bomo ovrednotili s posebnim merilnim orodjem, DEJSTVOMEROM.

Urednikovanje rubrike je nov izziv in hkrati odgovornost do javnosti, ki od tradicionalnih medijev in novinarstva v inflaciji lažnih novic oziroma dezinformacij, upravičeno pričakuje verodostojne informacije. Naj odločijo dejstva!«, dodaja Alenka Marovt. Rubriko bosta podkrepili tudi dnevnoinformativni oddaji 24UR na POP TV in Svet na Kanalu A. Najbrž pa bodo Dejstva pripomagla k temu, da bosta tudi obe televizijski uredništvi v svojem vsakodnevnem delu še bolj kritično kot doslej uporabljali dejstva.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.