Naslovnica Šport Slovenski kadeti maja v Angliji na svojem tretjem EP

Slovenski kadeti maja v Angliji na svojem tretjem EP

Avtor: Spletno Uredništvo

Evropska nogometna zveza je potrdila datume tekem za bližnje evropsko prvenstvo U-17, ki ga bo prihodnji mesec gostila Anglija. Slovenija bo nastopila v skupini B, kjer se bo pomerila s Švedsko, Portugalsko in Norveško. 

nogomet u17 zastave 2Zastave vseh 16 udeleženk EP U-17 na tleh osrednjega angleškega reprezetančnega vadbenega centra v St. Georgu (foto: UEFA)

 

Slovenska kadetska reprezentanca bo evropsko prvenstvo začela 4. maja, ko se bo ob 20. uri v St. George’s parku pomerila s Švedsko. St. George’s park je pripravljalni center vseh angleških reprezentančnih selekcij, tekma pa bo potekala na igrišču s tribuno za 500 gledalcev. Varovanci selektorja Agrona Šalje se bodo nato pomerili s Portugalsko. Obračun bo na sporedu 7. maja ob 16.uri v Chesterfieldu, ki bo gostil tudi polfinalno tekmo evropskega prvenstva. Stadion sicer sprejme 10.600 gledalcev.

Slovenski kadeti bodo zadnjo tekmo skupinskega dela odigrali v Loughboroughu, ki razpolaga s stadionom za 3.400 gledalcev. Sloveniji bo tam 10. maja ob 14. uri stala nasproti izbrana vrsta Norveške. V četrtfinale evropskega prvenstva vodita prvi dve mesti v skupini, zato naše čaka težka naloga. Idealno bi bilo zmagati prva dva dvoboja, ali dobiti prvega in potem preostala odigrati neodločeno, a to so seveda le želje. Slovenska skupina B se kasneje križa s skupino A, kjer nastopajo reprezentance Italija, Švice, Anglije in Izraela.

»Na evropskem prvenstvu so vse skupine zahtevne, saj so vse reprezentance kakovostne. Ob pogledu na žreb lahko rečem, da nismo dobili najbolj zahtevne skupine, je pa po drugi strani tudi kakšna lažja od naše. Ocenjujem, da imamo tudi mi, ob dobri formi, določene možnosti za uspeh. Portugalske reprezentance še ne poznam najbolje, vendar menim, da je že zaradi svojega imena in uspešnih predstav v vseh selekcijah favorit skupine. Norveško in Švedsko sem imel priložnost spremljati v elitnem krogu kvalifikacij in lahko potrdim, da gre za dobri reprezentanci,« je o nasprotnikih povedal selektor slovenske reprezentance Agron Šalja.

Na spletu Nogometne zveze Slovenije so zapisali še, da bodo v skupini C moči merile reprezentance Irske, Bosne in Hercegovine, Danske in Belgije, medtem ko skupino D sestavljajo Srbija, Nizozemska, Nemčija in Španija. Evropsko prvenstvo bo potekalo v Angliji med 4. in 20. majem, za Slovenijo pa bo po letih 2012 in 2015 letošnja že tretja udeležba. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.