Naslovnica Gospodarstvo Prvih 19 ambasadorjev slovenskega gospodarstva

Prvih 19 ambasadorjev slovenskega gospodarstva

Avtor: Spletno Uredništvo

Javna agencija za promocijo slovenskega gospodarstva SPIRIT Slovenija je v okviru nacionalne kampanje, ki so jo poimenovali ‘FEEL SLOVENIA. GREEN. CREATIVE. SMART.’, izbrala 19 slovenskih podjetij in organizacij ter jim podelila naziv ambasador slovenskega gospodarstva. Ta podjetja so včeraj tudi uradno predstavili javnosti.

Prvih 19 ambasadorjev slovenskega gospodarstvaNovi ambasadorji predstavljajo prebojne rešitve, storitve in inovativne izdelke slovenskega gospodarstva (foto: Spirit Slovenija)

 

Agencija SPIRIT Slovenija javnosti uradno predstavil podjetja, ki so bila izbrana za ambasadorje slovenskega gospodarstva v okviru kampanje ‘I FEEL SLOVENIA. GREEN. CREATIVE. SMART.’ Naziv ambasadorja slovenskega gospodarstva so dobila tista slovenska podjetja in organizacije, ki izstopajo po kakovosti proizvodnje oziroma produktov ali ponujajo edinstvene izdelke in storitve z visoko dodano vrednostjo.

To so podjetja Akrapovič d. o. o., Alpina d. o. o., AquafilSLO d. o. o., Ekoart hiše d. o. o., Elan d. o. o., Equa d. o. o., Hooray Studios d. o. o., Ljubljanske mlekarne d. o. o., Lotrič meroslovje d. o. o., Luka Koper d. d., Lumar IG d. o. o., Mywater d. o. o., Nordijski center Planica, Panorganix d. o. o., Paradajz d. o. o., Pipistrel d. o. o., Plastika Skaza d. o. o., SETCCE d. o. o. in SWARCO LEA d. o. o.

Na novinarski konferenci so prikazali virtualni zemljevid Slovenije z vključenimi rešitvami vseh ambasadorjev, ki ga bo agencija uporabljala v promocijske namene. Nanizali so tudi vrsto aktivnosti, katere bodo v aktualnih kompleksnih razmerah na svetovnih trgih slovenskim podjetjem olajšale iskanje novih poslov oziroma kar celotno poslovanje. Vsem 19 podjetjem pa je skupno, da so visokotehnološka in izrazito trajnostno naravnana podjetja.

“Ambasadorji so zelo raznoliki in skupaj tvorijo odlično reprezentativno podobo slovenskega gospodarstva, saj gre za mikro, mala in srednja kot velika podjetja, zagonska in rastoča podjetja ter tista, ki so v zreli fazi razvoja. Delujejo na zelo različnih področjih, od meroslovja, izdelave sintetičnih vlaken, proizvodnje LED mobilnih znakov in programskih rešitev, založništva, ekološke pridelave hrane, gradnje hiš, letalske industrije ter športa in športne opreme. Razpršeni so po vsej državi,” so pojasnili z agencije.

Vključitev v projekt ambasadorjev podjetjem prinaša brezplačno promocijo na globalnem konkurenčnem trgu pod državno znamko  ‘I FEEL SLOVENIA’. Jeseni naj bi izbor ponovili in tako število ambasadorjev povečali še za (največ) 20. Tako bo agencija odslej na sejmih, mednarodnih projektih in predstavitvah še bolje promovirala Slovenijo in njene konkurenčne rešitve tujim poslovnežem in nvestitorjem.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.