Naslovnica Šport Žreb tokrat ni bil na strani slovenske mladinske reprezentance

Žreb tokrat ni bil na strani slovenske mladinske reprezentance

Avtor: Spletno Uredništvo

Danes pa so v na sedežu UEFE v švicarskem Nyonu izžrebali skupine drugega dela kvalifikacij za mladinsko evropsko nogometno prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Severna Irska. Naše upe čakajo težke tekme z Italijo, Norveško in Islandijo. 

Žreb tokrat ni bil na strani slovenske mladinske reprezentanceTokrat žreb našim ni bil naklonjen, pa tudi za naslednje kvalifikacije se ne moremo ravno pohvaliti s srečnim razpletom (foto: UEFA/nzs.si) 

 

Slovenska mladinska reprezentanca U-19 se je v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 uspešno prebila na uvodnem kvalifikacijskem turnirju na Švedskem. Moštvo selektorja Agrona Šalje je tam iztržilo zmago in dva remija, kar je zadostovalo za napredovanje. Sicer je bila Slovenija glede na rezultate v prvem delu kvalifikacij pred žrebom uvrščena v četrti boben. Ples kroglic pa je hotel, da se bodo Slovenci za uvrstitev na EP, ki bo potekalo na Severnem Irskem, borili na elitnem kvalifikacijskem turnirju v Italiji.

Poleg naših in domačinov Italijanov pa se bodo spomladi v tej skupini za edino vozovnico za EP borili še Norvežani in Islandci. Naše ‘Agronavte’ čaka izjemno težka naloga, saj bodo Italijani v vlogi favoritov, za slovenski nogomet pa so se Skandinavci doslej velikokrat izkazali kot najbolj neugodni nasprotniki. Žal se na evropsko prvenstvo se uvrstijo le zmagovalci sedmih skupin pomladanskega elitnega dela kvalifikacij, zato bo za slovensko mladinsko izbrano vrsto vse skupaj še toliko težje.

Mladinska reprezentanca Slovenije pa je izvedela tudi za nasprotnike v uvodnem delu kvalifikacij za naslednje evropsko prvenstvo, ki bo leta 2021. Slovenija bo gostovala v Walesu, kjer se bo pomerila z domačini, Angleži in Maltežani. Z Nogometne zveze Slovenije (NZS) so sporočili še, da bodo kvalifikacije za mladinska evrpska prvenstva kmalu doživele precejšnje spremembe.

Kvalifikacijski ciklus za mladinsko evropsko prvenstvo 2022 se bo namreč pričel že leta 2020, poleg tega pa bodo kvalifikacije potekale v sklopu štirih turnirjev, kjer bo po vzoru UEFA Lige narodov možno napredovanje oziroma izpadnje med tremi kakovostnimi ligami. Slovenija, ki jo bo v teh kvalifikacijah predstavljala generacija letnika 2003, je bila uvrščena v ligo B. Tam bo nastopila v skupini 4, kjer se bo srečala z gostiteljem Izraelom, Finsko in Švico.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.