Naslovnica Gospodarstvo Slovenija del zgodbe Prade in National Geographica o recikliranju plastike

Slovenija del zgodbe Prade in National Geographica o recikliranju plastike

Avtor: Spletno Uredništvo

Svetovno znana blagovna znamka Prada in globalno še bolj prepoznavna združba National Geographic sta združila moči za trajnostni razvoj. S serijo novih televizijskih oddaj sta predstavila zgodbo ‘Re-Nylon’, kjer gre za recikliranje plastike, navdih pa sta poiskala tudi v Sloveniji.

Slovenija del zgodbe Prade in National Geographica o recikliranju plastikeTudi Slovenija je postala del globalne zgodbe Prada Re-Nylon (Vir in foto: Prada) 

 

Prada Re-Nylon je projekt reciklaže v katerem se škodljivi in potratni materiali – plastični oceanski odpadki, ribiške mreže, zavrženi tekstil – obnavljajo in oživljajo. Te odvržene surovine so namreč uporabljene za proizvodnjo posebnega materiala recikliranih plastičnih tkiv – ECONYL. Reciklirana plastična tkiva Prada uporablja za ustvarjanje kolekcije Prada Re-Nylon, ki je tudi temelj novega, popolnoma trajnostnega pristopa k modi.

Te materiale pa za Prado zagotavlja tudi slovensko podjetje AquafilSLO. Pred kratkim je sodelovanju z National Geographicom nastala dokumentarna serija z naslovom ‘The things we carry’ (oz. slovensko: ‘stvari, ki jih nosimo’)ki v zgodbo o reciklaži vključujejo lokalne strokovnjake, raziskovalce Nationala Geographica ter tudi znane osebnosti. Cilj te serije je prikazati, kako zelo sta recikliranje in trajnost vpeta v naše vsakdanje življenje.

Še precej bolj pomebno od tega pa je, da želijo gledalcem na vsak način dopovedati, kakšno odgovornost vsi skupaj nosimo pri oblikovanju prihodnosti planeta Zemlje, sicer nas bo plastika pokopala. Nova dokumentarna nanizanka bo tako predstavila pet edinstvenih zgodb recikliranja, med njimi tudi zgodbo iz Slovenije. V ostalih štirih epizodah se pojavijo še Nova Zelendija, Kitajska, Kamerun in ameriška zvezna država Arizona. 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.