Naslovnica Magazin Zmagovalci izbora Naj Digi 2023 so Samsung, Huawei in Apple

Zmagovalci izbora Naj Digi 2023 so Samsung, Huawei in Apple

Avtor: Spletno Uredništvo
S spletnega portala Siol.net so objavili imena zmagovalcev v 4. vseslovenskem izboru za najboljše digitalne naprave in trgovino z mobilnimi dodatki ‘Naj Digi 2023’. Nagrade so prejele znamke Samsung, Huawei in Apple, kar potrjuje, da Slovenci najraje uporabljamo izdelke najbolj uveljavljenih proizvajalcev.
Zmagovalci izbora Naj Digi 2023 so Samsung, Huawei in Apple

Vsi zmagovalci izbora Naj Digi 2023 na enem kupu (foto: siol.net)

Izbor Naj Digi 2023 je prvič potekal v treh krogih in sicer so s spletnega portala Siol.net pojasnili, da so najprej predstavniki proizvajalcev v vsaki kategoriji predlagali dva artikla, ki sta bila na slovenskem trgu naprodaj lani. Nato so bralci Siol.net s svojimi glasovi v vsaki kategoriji določili po 6 kandidatur za finalni izbor. V finalu so potem bralci prispevali štiri petine glasov, preostalih 20 % končne ocene pa je dodala štiričlanska strokovna komisija.

»V kategoriji najboljši nakup je zmagal Samsung Galaxy S22, ki je prepričal tako bralce kot tudi štiričlansko strokovno žirijo. V kategoriji najzmogljivejši pametni telefon je tokrat zmagal Samsung Galaxy S22 Ultra 5G, Huawei P50 Pro pa se je izkazal kot prvak v kategoriji najboljša mobilna kamera. S tem se je po enoletnem premoru Huawei spet vrnil na vrh ene od kategorij.

Huawei ni slavil le med telefoni, ampak je njegov model Watch GT 3 Pro tudi najboljši v kategoriji pametnih ur, medtem ko je med najboljšimi slušalkami v skupnem seštevku prevladal Applov model AirPods Pro (3rd),« so zapisali v sporočilu za javnost spletnega mesta Siol.net. Dodali so še, da se strokovna komisija v dveh primerih ni strinjala z mnenjem bralcev, zato je podelila dve posebni strokovni nagradi.

Zmagovalec strokovne komisije v kategoriji pametnih telefonov z najboljšo mobilno kamero je bil sicer tretjeuvrščeni Samsung Galaxy S22 Ultra 5G, prav tako pa je v kategoriji slušalke strokovna komisija za zmagovalne razglasila slušalke Sony WH-1000XM5, ki po glasovanju ‘ljudstva’ niso bile niti med prvimi tremi. Za najboljšo trgovino z mobilnimi pripomočki pa so uporabniki letos proglasili spletno trgovino Mimovrste.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.