Naslovnica Šport Zmaga Slovakinje, ‘ekipni uspeh’ Slovenk, Ilka pa nič za konec tedna

Zmaga Slovakinje, ‘ekipni uspeh’ Slovenk, Ilka pa nič za konec tedna

Avtor: Spletno Uredništvo

Drugi ženski slalom leta 2019 je včeraj gostil avstrijski Flachau. Na koncu je zmaga pripadla Slovakinji Petri Vlhovi, tri Slovenke pa so se potolažile s solidnimi, a ne ravno vrhunskimi uvrstitvami med prvo dvajseterico. Konec tedna pa ne bomo držali pesti za Ilko Štuhec, saj sombile preizkušnje v St. Antonu odpovedane.  

Tako je med sneženjem izgledala včerajšnja proga nočne tekme v Flachau (foto: FB Skiweltcup Flachau)

 

Preizkušnja svetovnega pokala je, kot je v Flachau že običajno, potekala v soju reflektorjev, a tudi ob močnem sneženju. V prvem teku je nastopilo 67-ih tekmovalk, med katerimi so bile tudi štiri Slovenke. Tri so se prebile v drugi tek in na koncu vpisale ekipni uspeh (če je moč tako definirati uvrstitve med 14. in 20. mestom). Slalom je sicer dobila Slovakinja Petra Vlhova, ki je prehitela Američanko Mikaelo Shiffrin in domačinko Katharino Liensberger.

Od treh Slovenk je Maruša Ferk preizkušnjo končala na štirinajstem mestu, Meta Hrovat je bila šestnajsta, Ana Bucik pa dvajseta. Glavni trener Denis Šteharnik je po tekmi dejal: ”Nekje je treba začeti, tisti prvi tek jim je vlil malo samozavesti, čeprav vožnje niso bile takšne, kot so si same želele. Važno je, da so v drugi tek šle bolj sproščene, da so poskušale izboljšati rezultat, to je zelo pomembno. Predvsem pa je pomembno, da imamo osnovo, na kateri lahko gradimo.” 

”Po prvi vožnji sem bila zelo razočarana, po drugi pa jezna, ko sem prišla v cilj, kar nisem prevzela vodstva. Na koncu sem pa kar splezala po lestvici navzgor, kar je super. Mislim, da je to tudi odraz tega, da sem v drugo smučala zelo dobro. Sigurno se mi je odvalil velik kamen od srca. Upam, da bom nadaljevala tako sproščeno, posebno na domači tekmi v Mariboru.

Drugače že mesec in pol dobro smučam slalom. Na treningih sem v primerjavi z drugimi puncami, ki delajo rezultate med petnajst, konkurenčna. Žal na tekmi tega nisem pokazala do danes, do druge vožnje. Zdaj bom vzela nekaj pavze od slaloma, tako da bom vozila druge discipline, potem bom pa v Mariboru spet na startu slaloma,” je po najboljši uvrstitvi sezone dejala Maruša Ferk.  

Slovenska ekipa bo po dvodnevnem počitku nadaljevala s treningi v Kranjski Gori do 13. januarja. Potem se bodo dekleta preselila na Kronplatz, kjer bo 15. januarja na vrsti veleslalom, na katerem bodo zagotovilo nastopile Meta Hrovat, Ana Bucik in Neja Dvornik. Še pred tem pa trenutno sta najboljšo slovensko smučarko Ilko Štuhec čakala nastopa na smuku in superveleslalomu v St. Antonu, a so ti tekmi zaradi izjemne količine novozapadlega snega odpovedali.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.