Naslovnica Trendi Zloglasni Conway The Machine v Gala Hali

Zloglasni Conway The Machine v Gala Hali

Avtor: Spletno Uredništvo
V Gala Halo jutri prihaja ameriški raper Conway The Machine, ki so ga kar upravičeno proglasili za ambasadorja vrnitve umazanega in grobega ‘true-school’ rapa’. Nastop Američana bodo pospremili lokalni mojstri rapanja in hiphopanja, tako da bo Rapetek tokrat na vrsti že v sredo, s pričetkom ob 20. uri.
Zloglasni Conway The Machine v Gala Hali

Conway The Machine (foto: PR Društvo Kapa)

Organizatorji jutrišnjega koncertnega nastopa ameriškega raperja z umetniškim imenom ‘Conway The Machine’ iz Društva Kapa so artista napovedali kot prvo ime zadnje prave revolucije ameriškega raperskega podzemlja in zloglasne glasbene založbe Griselda. Ta založba je pravzaprav družinsko podjetje bratov Westsida Gunna in Conwaya in se je od leta 23012 do danes prebila na vrh nerafiniranega in necenzuriranega rapa.

»Hkrati je etiketa malo mesto Buffalo ne samo postavila na zemljevid hiphopa, ampak na sam prestol tistega surovega, podtalnega, necenzuriranega oddelka žanra. Conway Mašina, letnik ’82 in lastnik resnega street creda – ne samo, da ima kartoteko in je nekaj časa preživel v zaporu, leta 2012 so ga tudi ustrelili v glavo, vrat in ramo. Neštete mikstejpe niza nekje od leta 2007, prelomna sta bila prva za Griseldo leta 2015 (The Devil’s Reject in Reject 2).

Za prvi čisto pravi album si je Conway vzel kar nekaj časa – From King To God je vpadel leta 2020, dve leti kasneje je sledil še God Don’t Make Mistakes,« so pojasnili z Društva Kapa. ‘Mašina Conway’ torej ni blefer, ampak je osebno doživel vse to, o čemur govori. Za ogrevanje in ohlajanje na tem koncertnem nastopu pa bodo poskrbeli ‘lokalni rap mojstri’ – Tibor, Noti Limun in AGC, Sajkoslav & Vuki Vuk ter DJ Borka.

Sicer je bil koncert prvotno predviden v Cvetličarni, nato pa je bil prestavljen na Letni vrt Gala Hale. Kakorkoli – Rapetek bo tokrat na vrsti že v sredo, vse pa se začenja ob 20. uri.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.