Naslovnica Šport Zlata z OI v Tokiu Janja Garnbret je novo sezono začela šampionsko

Zlata z OI v Tokiu Janja Garnbret je novo sezono začela šampionsko

Avtor: Spletno Uredništvo

Najboljša plezalka na svetu Janja Garnbret je že na prvi tekmi svetovnega pokala dokazala, da je vrhunsko pripravljena. Olimpijska zmagovalka iz Tokia je slavila tudi v Innsbrucku, kjer je potekala uvodna tekma sezone v disciplini težavnostno plezanje.

Zlata z OI v Tokiu Janja Garnbret je novo sezono začela šampionsko

Janja Garnbret je pričela serijsko zmagovati že dolgo pred zlato medaljo z Olimpijskih iger (foto: SJ)

Dobitnica prve zlate olimpijske medalje v športnem plezanju Janja Garnbret je po skoraj dveh mesecih tekmovalnega premora odšla na pričetek nove tekmovalne sezono s precej vprašanji – tako glede lasne forme, kot tudi glede pripravljenosti konkurence. Na vsa vprašanja je Janja odgovorila kar sama in sicer tako, da je zmagala na premierni tekmi svetovnega pokala v disciplini težavnostno plezanje, ki je bila na sporedu v Innsbrucku.

“Ko sem slišala, da tekmovalke pred mano zelo hitro padajo, sem bila najprej malce živčna, saj nisem vedela, kje je tisti problematičen del, a po drugi strani sem bila vesela, ker sem vedela, da je končno postavljena zahtevna smer, kar je zame najboljši izziv. Razlog za nasmešek je bil torej ta, da sem naredila gib, ki ga druge niso zmogle. Vedela sem, da je bil težek in po njem sem lahko sproščeno plezala naprej,” je o tekmi za spletno stran Planinske zveze Slovenije povedala Janja Garnbret.

Najboljša plezalka na svetu je tako na zelo zahtevni preizkušnji prišla že do svoje 19. zmage v disciplini težavnost na tekmah svetovnega pokala in skupno 33. zmage v svetovnem pokalu. Uspeh Garnbretove sta dopolnila še dva slovenska predstavnika – med dekleti je Vita Lukan osvojila sedmo mesto, Luka Potočar, edini slovenski finalist med moškimi, pa je pristal na sicer zelo visokem, a hkrati tudi precej nehvaležnem četrtem mestu.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.