Naslovnica Kronika En je izginil na območju Trbovelj, drugi pa v bližini Vršiča

En je izginil na območju Trbovelj, drugi pa v bližini Vršiča

Avtor: Spletno Uredništvo
Policija je objavila posebni sporočili, da od včeraj pogrešajo dve osebi. 49-letni Boštjan Mlakar iz Žirov je izginil v gorah, 54-letnega Igor Fajdiga iz Trbovelj pa na območju istega mesta.
En je izginil na območju Trbovelj, drugi pa v bližini Vršiča

Prva iskanja s helikopterjem niso obrodila sadov (foto: Rok Eržen/SV)

Slovenska Policija je danes objavila posebni sporočili o tem, da od včeraj pogrešajo dve osebi. Najprej so bili uslužbenci Policijske postaje Trbovlje obveščeni, da je izginil 54-letni Igor Fajdiga, ki so ga zadnjič videli včeraj zgodaj zjutraj in sicer prav na območju mesta Trbovlje, kjer je izginuli tudi živel. Igor Fajdiga je ima kratke rjave in delno tudi že malce sive lase, visok okrog 180 centimetrov in je suhljate postave.

Ko so ga nazadnje videli, je bil oblečen v temno modre kratke hlače, svetlo sivo kratko majico z napisom Eles, obut pa v temno modre natikače znamke Crocks. Če je bil obut v natikače, Igor najbrž ni nameraval pešačiti prav daleč. Prav nasprotno pa je v primeru drugega izginulega – Boštjana Mlakarja iz Žirov, ki je izginil v slovenskih gorah. Odšel naj bi na turo v gore na širšem območju Vršiča – po grebenu od Male Mojstrovke proti Travniku in Šitom.

»Kako je bil oblečen, ni znano, običajno pa je za gore oblečen v sive pohodne hlače, ki segajo do kolen, in obut v nizke rjave pohodne čevlje. Nahrbtnik je rdeč ali moder. Policisti so skupaj s kranjskogorskimi gorskimi reševalci območje s helikopterjem pregledali iz zraka, vendar pogrešani ni bil najden. V iskanje se bodo vključili še bovški gorski reševalci,«  so glede iskanja 49-letnega Mlakarja sporočili s Policije.

* Žal so kmalu po objavi tega članka planinca našli mrtvega in sicer na območju Travnika na bovški strani. Kot kaže se je smrtno ponesrečil pri padcu z grebena.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.