Naslovnica Šport Zgodovinski dan za slovenski ženski nogomet

Zgodovinski dan za slovenski ženski nogomet

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska ženska reprezentanca v fustalu bo danes na Slovaškem odigrala svojo prvo uradno tekmo v zgodovini. Delekta so se v soboto zbrala v Kidričevem, včeraj so odpotovala v Bratislavo, drevi in jutri pa jih tam čakata prijateljska dvoboja z domačo izbrano vrsto. Prva skupna slika na novo sestavljene slovenske ženske futsal reprezentance (foto: nzi.si)

 

Tako kot pred 23 leti njihovi moški kolegi bodo tudi dekleta slovenske futsal repretentance premiero doživela proti reprezentanci Slovaške. Slovenski selektor Dejan Kramberger, pri delu mu pomaga trenerka Andreja Prek, je že pred časom obelodanil seznam igralk, na katere računa na premieri. Kot je za nogomet kar običajno, pa je tudi v zadnjem hipu prišlo do manjše spremembe. 

Slovenijo bodo na Slovaškem zastopale: Larisa Fras (KMN Slovenske Gorice), Rebeka Šnofl (KMN Slovenske Gorice), Vanja Tanšek (KMN Slovenske Gorice),Valentina Tuš (KMN Slovenske Gorice), Tanja Voga (KMN Slovenske Gorice), Tanja Vrabel (KMN Slovenske Gorice), Barbara Lah (Siliko Nova Panorama), Sergeja Kos (ŽNK Celje), Mateja Vojsk (ŽNK Celje), Anja Đaković Ložar (ŽNK Celje), Rebeka Bačar (Siliko Nova Panorama), Katja Trubačev (Siliko Nova Panorama), Asja Al Nawas Bedenčič(Siliko Nova Panorama), Sandra Štumberger (ŽNK Cerkvenjak) in Lara D´Amato (Salernitana Femminile ITA).

„Igralke so željne dokazovanja in igranja. Na treningu je pristop pravi, fokus pa popoln,“ je povedal selektor Kramberger. Reprezentančni seznam je sicer tik pred zborom doživel spremembo in sicer je bila namesto Maše Kač Toplak vpoklicana Barbara Lah. Pred odhodom na pot je selektor skupaj s trenerko prvi preučil posnetke igre Slovakinj, nakar so analizo opravili še skupaj z reprezentantkami. 

Sicer bi bilo lepo prvo uradno tekmo tudi zmagati, a je za napoved tokrat res še prezgodaj. Šele ne igrišču bo namreč jasno, kako kakovostna je naša reprezentanca in kako kakovostna je Slovaška. „Bistveno je, da bomo igrali agresivno in zbrano. Tako v obrambi in napadu. Če bo le priložnost, bi se radi postavili nekaj višje. A če tekmice tega ne bodo dovolile, se bomo temu pač prilagodili,“  je še dodal Kramberger.

Današnja zgodovinska prva tekma med Slovaško in Slovenijo se bo začela ob 20.30, jutrišnja druga prijateljska tekma med ekipama pa že ob 13. uri. 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.