Naslovnica Šport Ženska rokometna reprezentanca bo sedaj čakala na žreb za EP

Ženska rokometna reprezentanca bo sedaj čakala na žreb za EP

Avtor: Spletno Uredništvo

Rokometna zveza Slovenije je posredovala obvestilo Evropske rokometne zveze (EHF) glede prihodnjega evropskega prvenstva za ženske. Prvenstvo bosta decembra letos skupaj gostili Norveška in Danska, Slovenija pa bo za svoje nasprotnice izvedela po žrebu, ki bo 18. junija na Dunaju.

Ženska rokometna reprezentanca bo sedaj čakala na žreb za EPZadnji nastop slovenske reprezentance pred izbruhom pandemije je bil v Belorusiji (foto: FB RZS)

 

Slovenska ženska članska reprezentanca bo decembra letos, če bo seveda koronavirus Covid-19 to dopustil, sedmič v zgodovini nastopila na evropskem prvenstvu. Tekmovanje najboljših ženskih rokometnih reprezentance stare celine bosta tokrat skupaj izpeljali Danska in Norveška. Varovanke slovenskega selektorja Uroša Bregarja bodo pred žrebom skupin, ki bo 18. junija na Dunaju, v četrtem bobnu.

EHF se je pred kratkim odločil, da zaradi koronavirusa odpove vsa preostala kvalifikacijska srečanja in da se na letošnje evropsko prvenstvo uvrsti najboljših 16 reprezentanc s prejšnjega EP leta 2018 v Franciji, med katerimi je tudi Slovenija. Slovenske rokometašice so tedaj zasedle 13. mesto, zato bodo poleti na žrebu uvrščene v četrti boben. Sicer pa bo tudi letos EP na vrsti v decembru, natančneje med 3. in 20. decembrom.

»Ženski Euro bo sicer tretjič v zgodovini potekal v dveh državah. Norveška in Danska sta ga družno gostili že leta 2010, leta 2014 pa so se najboljše evropske reprezentance za naslov borile na Hrvaškem in Madžarskem. Del tovrstne zgodovine bo leta 2022 postala tudi Slovenija, saj bo prvič v zgodovini ena izmed treh gostiteljic (Črna gora, Severna Makedonija) tekmovanja,« so še spomnili z Rokometne zveze Slovenije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.