Naslovnica Slovenija Zeleni čudež Ljubljano bodo letos preplavili turisti

Zeleni čudež Ljubljano bodo letos preplavili turisti

Avtor: Spletno Uredništvo
Senzacionalna zmagovalka 13. izvedbe mednarodnega turističnega izbora ‘European Best Destinations 2022’ je – Ljubljana. Popotnice in popotniki s celega sveta so z glasovanjem, ki je potekalo med 20. januarjem in 10. februarjem, slovensko prestolnico postavili na prestol najbolj zaželenih evropskih turističnih destinacij v letu 2022.
Zeleni čudež Ljubljano bodo letos preplavili turisti

Slovenska prestolnica je predvsem v tujini zelo priljubljena (foto: pixabay.com)

Prestolnica Slovenije Ljubljana je bila pravkar izbrana za najbolj zaželeno letošnjo destinacijo Evrope. Pri tem je ogromnih 92% glasov dobila iz drugih držav in s tem pokazala na izjemno mednarodno privlačnost slovenskega glavnega mesta. V izboru so sicer glasovalci izbirali med 20 destinacijami, ki jih je na podlagi prejšnjih uspehov, kulturne in turistične ponudbe, kakovosti življenja ter stopnje trajnostnega razvoja predlagala posebna žirija.

»Ljubljana pa ni privlačna destinacija le za popotnike. Kot so izpostavili pri European Best Destinations, da bi razumeli ta zeleni čudež, ga obiskujejo tudi cele delegacije županov, okoljskih svetovalcev in urbanistov. Ljubljana je prejela 75.642 glasov, največ iz Amerike, Italije, Nemčije, Avstrije, Hrvaške,« so o razpletu 13. izvedbe ‘European Best Destinations sporočili s Slovenske turistične organizacije (STO) in predstavili še nekaj zanimivih podatkov.

Ob koncu glasovanja so prešteli 528.069 glasov, ki so prišli iz kar 182 držav sveta. Od tega je letos 56% glasov je prišlo iz Evrope, 44% glasov (največ doslej) pa je bilo iz drugih držav, kar kaže na letos precej povečano željo turistov glede potovanj po Evropi. Ljubljana pa se je z zmago v letošnjem zboru znašla tudi kot najprivlačnejša trendovska destinacija za potovanja v letu 2022 na najbolj obiskani spletni strani, posvečeni turizmu v Evropi.

Ker ta spletna stran doseže več kot 6 milijonov popotnikov in ker novica o tej zmagi že kroži tako med specializiranimi mediji, kot tudi med potovalnimi agencijami, se letos obeta pravi naval turistov z vsega sveta na zeleni čudež, kot so poimenovali slovensko prestolnico.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.