Naslovnica Šport Srebrna olimpijska medalja največji uspeh v karieri Žana Kranjca

Srebrna olimpijska medalja največji uspeh v karieri Žana Kranjca

Avtor: Spletno Uredništvo
Športna novica dneva je nedvomno srebrna medalja Žana Kranjca, ki jo je slednji na Zimskih olimpijskih igrah v Pekingu osvojil v veleslalomu. Gre za nov izjemen uspeh slovenskega športa in hkrati za največji dosežek v karieri za 29-letnega Ljubljnčana.
Srebrna olimpijska medalja največji uspeh v karieri Žana Kranjca

Čestitke srebrnemu Žanu dežujejo z vseh strani (foto: FB Telekom)

Najboljši slovenski veleslalomist zadnjih let Žan Kranjec je na 24. Zimskih olimpijskih igrah, ki potekajo v Pekingu, pričel do največjega uspeha v karieri. Žanu od pričetka tekmovalne sezone ni šlo ravno po načrtih, zato je danes osvojena srebrna medalja odličje dokaz, da so v naši reprezentanci skupaj s trenerji pravilno načrtovali dvig forme. Po drugi strani pa medalja potrjuje, da je Žan vrhunski športnik.

Premagal je namreč številne težave, s katerimi se je moral od jeseni spopadati, potem pa je kljub pritisku pokazal največ, ko je bilo to najbolj potrebno. »Po prvi vožnji še ni napadel na vso moč in je dosegel 8. čas, a zaostanek 78 stotink je omogočal napad v drugi vožnji. Sneženje je malce prestavilo začetek druge vožnje, a Kranjca ni zmotilo niti to. V težkih razmerah se je strgal iz verige in uprizoril veleslalomsko poezijo.

V cilj je prišel z velikansko prednostjo skoraj sekunde in pol in najboljšim časom drugega teka,« so nov izjemen uspeh slovenskega športa na Zimskih olimpijskih igrah v kitajskem Pekingu opisali na spletni strani Smučarske zveze Slovenije. Žana je na koncu prehitel le še najboljši veleslalomist sezone Švicar Marco Odermatt, ki je kljub manjši napaki uspel zadržati 19 stotink prednosti s prve vožnje.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.