Naslovnica Gospodarstvo Novemu razpisu bo sledil tudi nov direktor

Novemu razpisu bo sledil tudi nov direktor

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Javne agencije promocijo slovenskega gospodarstva SPIRIT Slovenija sta včeraj prišli dve novici. Prva govori o novem razpisu za slovenske poslovne klube v tujini, druga pa o odhodu dosedanjega direktorja agencije Tomaž Kostanjevca.
Novemu razpisu bo sledil tudi nov direktor

Dr. Tomaž Kostanjevec ob prevzemu vodenja javne agencije leta 2020 (foto: Tamino Petelinšek/STA/Spirit Slovenija)

Javna agencija za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije – SPIRIT Slovenija je včeraj objavila nov javni razpis za vzdrževanje mreže že delujočih ali oblikovanje novih slovenskih poslovnih klubov v tujini za leto 2022. Namen tega razpisa je spodbujati vse aktivnosti, povezane z internacionalizacijo slovenskega gospodarstva in privabljanjem tujih investitorjev v Slovenijo.

Za delovanje teh poslovnih klubov v letošnjem letu je predvidenih 450.000 evrov, razpis pa bo odprt vse do 18. marca. Za javnost najbrž precej bolj presenetljiva novica pa je bila ta, da je včeraj z delom na javni agenciji SPIRIT Slovenija zaključil njen direktor, dr. Tomaž Kostanjevec. Slednji je že na začetku meseca podal odstopno izjavo in sicer je za odhod s položaja direktorja navedel osebne razloge.

»Dr. Tomaž Kostanjevec je z delom na SPIRIT Slovenija kot vršilec dolžnosti direktorja pričel 21. septembra 2020, 21. 3. 2021 pa ga je Vlada RS imenovala za direktorja za obdobje petih let. Je doktor znanosti iz strojništva, ki se je specializiral za področje naprednih konceptov vodenja proizvodnje. Obvlada različna področja, saj je diplomiral iz strojništva in ekonomije, pa tudi iz prava in managementa,« so o bivšem šefu zapisali z agencije.

Slovo Kostanjevca je malce presenetljivo tudi zaradi tega, ker je javna agencija Spirit Slovenija v času njegovega vodenja izpeljala številne promocijske aktivnosti, poslovala je pozitivno in bila kljub pandemiji koronavirusa uspešna.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.