Naslovnica Gospodarstvo Zelena dostava v središču Ljubljane

Zelena dostava v središču Ljubljane

Avtor: Spletno Uredništvo
Podjetje DPD Slovenija je včeraj svečano otvorilo svoj prvo enoto City Depo v središču Ljubljane. Novi mestni depo je povsem zapisan trajnostni mestni dostave, ki ima dva osnovna cilja – čim bolj se približati prejemnikom in pošiljateljem paketov ter tako zmanjšati škodljive izpuste CO2 v središču mesta.
Vsekakor je vozni park podjetja izjemno posrečen, poceni in ‘zelen’ (foto: Studio Marketing International)

Podjetje DPD Slovenija je včeraj na Gosposvetski 1 odprlo svoj prvi City Depo v središču Ljubljane. V DPD Slovenija so se tudi za to potezo odločili prav v času pred zaključkom leta, ko se obeta povečanje obsega pošiljk zaradi poslovnega izpolnjevanja rokov in zaradi zasebnega pošiljanja daril. Za doseganje trajnostne mobilnosti v mestih je sicer temelj opuščanje motornih dostavnih vozil, uvajanje koles in odpiranje depojev v središčih mest.

»V DPD razvijamo trajnostne urbane logistične rešitve, kot so mestni mikro depoji, ki nam omogočajo, da smo bližje prejemnikom in pošiljateljem paketov. Pri tem uporabljamo trajnostne načine dostave, kot so okolju prijazna vozila, kolesa in dostava peš,« je ob otvoritvi depoja povedal Igor Jakovljević, direktor DPD Slovenija, kjer se ob širitvi mreže depojev tudi nekoliko prilagodili svoje poslovne in operativne procese.

Sedaj se DPD lahko učinkovito odziva na sodobni fenomen e-trgovine, ki je sploh od pričetka pandemije koronavirusa povzročil občutno povečanje števila paketov v mestnih središčih. Prav v centrih mest pa običajno veljajo strožji prometni predpisi in omejitve, zato bo od novih depoje imele koristi stranke, zaposleni in pa tudi narava, saj se bodo škodljive emisije zagotovo zmanjšale.

Od včeraj lahko zasebni ali poslovni prejemniki iz centra Ljubljane svoje pakete s pomočjo aplikacije ‘myDPD’ preusmerijo v novi City Depo ter jih prevzamejo takrat, ko jim najbolj ustreza. Prav tako lahko iz DPD City Depoja pošiljajo pakete po Sloveniji, Evropi in vsem svetu. V novih prostorih DPD City Depoja pa se nahaja tudi garderobna kabina, kjer lahko stranke pomerijo naročena oblačila ali obutev in jih takoj zavrnejo, če kaj ni v redu.

Sicer pa poslovna strategija skupine DPDgroup predvideva, da bi pakete v več kot 225 večjih evropskih mestih v 20 državah dostavljali izključno z vozili brez emisij ali zelo nizkimi emisijami in tako zagotovili ‘zeleno dostavo’ 80 milijonom prebivalcev Evrope. Poleg tega načrtujejo tudi uvedbo 7000 alternativnih dostavnih vozil in odpiranje 80 novih mestnih depojev.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.