Naslovnica Šport Na NZS so izžrebali četrtfinalne pare Pokala Slovenije v futsalu

Na NZS so izžrebali četrtfinalne pare Pokala Slovenije v futsalu

Avtor: Spletno Uredništvo
Včeraj so na sedežu Nogometne zveze Slovenije žrebali in sicer so določili pare četrtfinala Pokala Terme Olimia in Ženskega futsal pokala.
Slovenski prvak in pokalni zmagovalec FK Dobovec na nedavni tekmi Lige prvakov z Barcelono (foto: FB Futsal.si)

Na Nogometni zvezi Slovenije so imeli včeraj dvojno nalogo – izžrebali so četrtfinalne pare tekmovanj za slovenski pokal v futsalu tako v ženski, kot tudi v moški konkurenci. Pri moških, kjer se pokalno tekmovanje imenuje Pokal Terme Olimia, je ples kroglic določil, da bodo aktualni zmagovalci Pokala Slovenije iz FK Dobovec gostovali pri ekipi ŠD Mlinše,  večkratni zmagovalci te lovorike FC Litija pa bo gostila ekipo KMN Meteorplast Šic Bar.

Oba primorska prvoligaša (oba sta v preteklosti tudi že osvojila Pokal Slovenije) bosta četrtfinalna obračuna odigrala na domačem igrišču. KMN Oplast Kobarid bo gostil moštvo FK Siliko, KMN Bronx Škofije pa bo spet dobil obisk s strani FC Hiša daril Ptuj. Škofjoti in Ptujčani so se namreč v koprski Areni Bonifika, kamor so se letos preselili nogometaši Bronxa, v tekmi 1. SFL pomerili prejšnji petek in se po dramatičnem dvoboju razšli pri izidu 5:5.

Četrtfinalna srečanja bodo na sporedu 7. januarja 2022, igra se na eno dobljeno tekmo, zmagovalci pa se bodo uvrstili na zaključni turnir, kjer bodo nato spomladi na odigrani še polfinalni in finalni obračuni. Prav tako pa je bil včeraj opravljen tudi žreb parov četrtfinala Pokala Slovenije v futsalu za dekleta. Tako bo ŠD Extrem gostilo KMN Sevnica, ŽNK Vrhnika pa ekipo ŠD Košana.

To sta sicer edina para četrtfinala, saj sta ekipi KMN Slovenske gorice in ŽNK Celje že neposredno uvrščeni v polfinale. Tekmi četrtfinala bosta na vrsti 15. oz. 16. januarja 2022, torej teden dni za moškimi četrtfinalnimi dvoboji.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.