Naslovnica Slovenija Že 20 let vsako poletje dočarajo nasmeške otrokom

Že 20 let vsako poletje dočarajo nasmeške otrokom

Avtor: Spletno Uredništvo
V Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič so včeraj praznovali lepo zgodbo, ki traja že 20 let. Toliko časa namreč podjetje Tuš prek projekta ‘Pričarajmo nasmeh’ sodeluje z zdraviliščem, ki je posebna enota Rdečega križa Slovenije. V vsem tem času je podjetje Tuš omogočilo počitnice ob morju več kot 10.000 otrokom iz socialno najšibkejših okolij.
Že 20 let vsako poletje dočarajo nasmeške otrokom

Nasmejani pozdravi z Debelega rtiča v družbi Čukov (foto: RKS)

Danes so v Mladinskem zdravilišču in letovišču Rdečega križa Slovenije (RKS) na Debelem rtiču praznovali lep okrogel jubilej – 20 let projekta ‘Pričarajmo nasmeh’. V tem družbeno odgovornem projektu sodeluje slovensko trgovsko podjetje Tuš, oziroma družba Engrotuš, ki s finančnimi prispevki pomaga pokriti stroške letovanja za otroke. In tu ne gre za navadne otroke, ampak za tiste, katerih starši si letovanja ob morju ne morejo privoščiti.

»V dveh desetletjih so skupaj s partnerji in kupci pričarali nepozabne poletne počitnice skoraj 10.000 otrokom iz vse Slovenije. Tudi letos bodo v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije poskrbeli za pričarane nasmehe 500 otrok iz socialno deprivilegiranih okolij iz vse Slovenije, ki bodo na najlepšem koščku slovenske obale uživali v brezskrbni igri, učnih aktivnostih in morskih radostih,« so ob tej priložnosti spomnili z RKS.

Dodali so še informacijo, da prav v teh dneh na Debelem rtiču letuje prva skupina 113 otrok s Koroške, z Notranjske, iz Zgornje Savinjske doline in Šaleške doline, ki se je razveselila tudi obiska glasbene skupine Čuki. Vodja projekta Pričarajmo nasmeh v Tušu Anja Marjetič in vsi v Tušu so lahko upravičeno ponosni, pa ne le zato, ker je bil njihov dobrodelni projekt med prvimi te vrste v Sloveniji, ampak predvsem zato, ker so svetlemu vzgledu sledila še številna druga podjetja.

Sicer pa na Debelem rtiču otrokom izkušeni vzgojitelji pripravijo zanimive izobraževalne urice, omogočajo spoznavanje z lokalnimi in z nekaterimi eksotičnimi rastlinskimi vrstami, dočarajo zabavne trenutke ob večernih druženjih, poskrbijo za tečaje plavanja in organizirajo med otroki najbolj priljubljeno dejavnost – izlet po morju z ladjo.

Letno v okviru v dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh na Debelem rtiču letuje okrog 500 otrok, ki jih izberejo območne enote RKS v sodelovanju s centri za socialno delo in socialnimi službami na osnovnih šolah. Z RKS sicer pravijo, da je izbor iz leta v leto težji, saj je žalostnih zgodb vedno več, a vsaj večini vseeno uspejo polepšati poletje.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.