Naslovnica Slovenija Zaradi obnove mostu čez Dragonjo enosmerno

Zaradi obnove mostu čez Dragonjo enosmerno

Avtor: Spletno Uredništvo
Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je najavila pričetek obnove mostu čez reko Dragonjo, ki se nahaja v bližini vasice Dragonja, natanko na meji med Slovenijo in Hrvaško. Dela bodo predvidoma stala prek 300 tisoč evrov, Direkcija RS za infrastrukturo in družba Hrvatske ceste pa si bosta strošek razdelila na pol.
Zaradi obnove mostu čez Dragonjo enosmerno

Že s te fotografije je jasno, da je bil most resnično dotrajan (foto:

Cestni most pri mejnem prehodu Dragonja je en od dveh krajev, kjer mednarodna cestna povezava med Slovenijo in Hrvaško prečka reko Dragonjo. Ni potrebo posebej razlagati, da sta mejna prehoda Dragonja in Sečovlje najbolj oblegana prehoda za potovanja iz Slovenije v hrvaški del Istre, poleg tega pa praktično skozi vso leto opazno obremenjena vsak konec tedna, ko je napovedano lepo vreme.

Zaradi količine prometa je most pri mejnem prehodu Dragonja zelo dotrajan in njuno potreben obnove, zato je bil med Vlado RS in Vlado RH sklenjen tudi poseben meddržavni sporazum. Direkcija RS za infrastrukturo je sedaj najavila pričetek del, ki bodo predvidoma stala nekaj prek 300 tisoč evrov, Direkcija RS za infrastrukturo in družba Hrvatske ceste pa si bosta ta strošek razdelila na pol.

»V okviru rekonstrukcije bo izvedena nova armiranobetonska plošča, robni venci, hidroizolacija, asfaltno vozišče in jeklena varnostna ograja. Po izvedbi rekonstrukcije bo vozišče širše za 0,5 m, kar bo omogočalo lažje srečevanje vozil. Gradbena dela, ki bodo zaključena predvidoma konca januarja 2023, bo izvajalo hrvaško podjetje Sitolor, d. o. o.,« so med drugim pojasnili z Direkcije za infrastrukturo.

Promet bo med gradnjo potekal izmenično enosmerno (s pomočjo začasnih semaforjev), vseeno pa gre pričakovati kakšen krajši zastoj, sploh ob koncih tedna. Ker se na obeh straneh mosta nahajata ovinka, bodo najbrž za kakšen centimeter spremenili tudi kot, pod katerem se cesta priključi na most.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.