Naslovnica Šport Pot do obstanka vodi preko žilavih Skandinavcev

Pot do obstanka vodi preko žilavih Skandinavcev

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska nogometna reprezentanca se v Nacionalnem nogometnem centru Brdo intenzivno pripravlja na sobotno tekmo Uefa lige narodov proti Norveški. Čaka nas izjemno težak dvoboj, saj nam igra žilavih in grobih Norvežanov nikoli ni ustrezala, tokrat pa imajo za nameček v svojih vrstah trenutno najbrž najboljšega napadalca na svetu Erlinga Haalanda.
Pot do obstanka vodi preko žilavih Skandinavcev

V soboto bo potrebno igrati fanatično borbeno, kot pred časom proti Hrvatom (foto: FB NZS)

Slovenska članska nogometna reprezentanca se v svoji tradicionalni bazi na Brdu pri Kranju še naprej pripravlja na pomemben domač dvoboj proti Norveški v Uefa ligi narodov. Tekma se bo na ljubljanskem stadionu Stožice v soboto pričela ob 18. uri. Slovenski nogometaši bodo morali prikazati izjemno borbenost, saj na prvih štirih tekmah niso zmagali niti enkrat – nanizali so le dva nedoločena izida in dva poraza.

Če želi ostati v B rangu Lige narodov, mora Slovenija na vsak način premagati Norveško in potem v tudi torek na gostovanju pri Švedih (ob 20.45) iztržiti ugoden rezultat. Vsekakor nas v soboto čaka izjemno težak dvoboj. Slovenski izbrani vrsti igra žilavih in grobih Norvežanov nikoli ni ustrezala, za nameček pa imajo tokrat v svojih vrstah trenutno najbrž najboljšega napadalca na svetu Erlinga Haalanda.

Na slovenski strani je še negotov nastop vrhunskega vratarja Jana Oblaka, veseli pa dejstvo, da je kar nekaj igralcev v dobri formi. Pri vodilni in še neporaženi ekipi grške lige Panathinaikosu igrajo zelo dobro Andraž Šporar, Benjamin Verbič in Adam Gnezda Čerin, Jaka Bijol in Sandi Lovrič pa sta z odličnimi predstavami pripeljala Udinese do trenutnega tretjega mesta na lestvici italijanske Seria A.

»Čakata nas dve težki tekmi, dva kakovostna nasprotnika, ampak mislim da se lahko enakovredno kosamo z vsemi. Smo dovolj motivirani in prepričan sem, da lahko zmagamo obe tekmi. Naš cilj je obstanek v tej diviziji,« je bil za spletno stran Nogometne zveze Slovenije odločen slovenski igralec sredine igrišča Adam Gnezda Čerin.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.