Naslovnica Šport Zaradi novih okužb je NZS prestavila začetek domačega prvenstva

Zaradi novih okužb je NZS prestavila začetek domačega prvenstva

Avtor: Spletno Uredništvo

Očitno se prav ob predvidenem začetku nove domače nogometne sezone spet dogaja črn epidemiolški scenarij. Zaradi novega vala okužb so se pri Nogometni zvezi Slovenije odločili, da se za jutri predvideni začetek prvoligaškega prvenstva prestavi na 22. avgust. Poleg tega bodo do nadaljnjega bodo prav vse tekme potekale brez prisotnosti gledalcev.

Zaradi novih okužb je NZS prestavila začetek domačega prvenstva

Potem, ko so s precejšnjim zamikom le končali prejšnjo sezono, se je nova začela zapletati že pred startom (foto: SU)

 

Prvi so se z okužbo takoj na začetku meseca avgusta spopadli v Domžalah, zato je bil najprej prestavljen njihov dvoboj 1. kroga nove sezone 2020-21 Prve lige Telekoma Slovenije, ko bi se morali Domžalčani pomeriti z ljubljanskim Bravom. Nato so včeraj popoldan zaradi okužbe v taboru Aluminija prestavili tudi prvo gostovanje rdeče-belih v bližnjem Mariboru. Danes pa so ugotovili še tri okužbe v taboru Olimpije in Nogometna zveza Slovenije (NZS) je nemudoma reagirala ter začetek sezone premaknila na 22. avgust.

»Odbor za nujne zadeve je odločil, da se zaradi okužb z novim koronavirusom tekmovanje prične 22. avgusta, sprejeti pa so bili tudi sklepi za tekmovanje v Prvi ligi, ki po vzoru tujine predvidevajo minimalno število na COVID-19 negativnih nogometašev posamezne ekipe, da se tekma kljub posameznim okužbam lahko odigra. Vse tekme pod okriljem NZS bodo do nadaljnjega brez prisotnosti gledalcev,« so sporočili z NZS.

Krovna slovenska nogometna organizacija je tako ponovno potrdila, da se še kako zaveda resnosti položaja, zato je zdravje nogometašev in vseh ostalih udeležencev tekem (sodnikov, tehničnega osebja, gledalcev, varnostnikov…) prva prioriteta. Zamik starta PLTS pa ne bo vplival na predvidene začetke vseh ostalih tekmovanj pod okriljem NZS. Zaenkrat naj bi vse ostale članske, mladinske in ženske lige lige začele po nedavno potrjenem koledarjem tekmovanj, a tudi z obveznim z upoštevanjem zdravstveno-preventivnih navodil.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.