Naslovnica Gospodarstvo Lesarji se bodo jeseni predstavili na Bavarskem in na Tirolskem

Lesarji se bodo jeseni predstavili na Bavarskem in na Tirolskem

Avtor: Spletno Uredništvo

Direktorat za lesarstvo, ki sodi po okrilje Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo za letošnjo jesen pripravlja poslovna obiska dveh držav EU. Najprej bodo slovenski gospodarstveniki iz med 22. in 23. oktobrom obiskali nemško regijo Bavarsko, med 5. in 6. novembrom pa še južnotirolski Bolzano.

Lesarji se bodo jeseni predstavili na Bavarskem in na TirolskemBolzano ali po nemško Bozen leži na osrednji prometnici med Italijo in Avstrijo oz. Nemčijo (foto: timothyjosephthomas/pixabay.com)

 

Direktorat za lesarstvo, ki sodi po okrilje Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, je za poslovni obisk Bavarske 22. in 23. oktobra sporočil, da program predvideva srečanja z vnaprej izbranimi ciljnimi nemškimi partnerji, kjer bodo možne širše predstavitve ter individualni ‘b2b’ pogovori. Šlo bo predvsem za sestanke na področju gradnje z lesom in interjerjev, pri katerih bodo sodelovali oblikovalci, arhitekturni biroji in gradbena podjetja.

Zato k obisku Bavarske z Direktorata vabijo predvsem proizvajalce lesenih montažnih stavb, stavbnega pohištva in notranjega pohištva. Ker se lahko do tedaj epidemiološke razmere spremenijo na slabše, so predvideli, da bi lahko v skrajnem primeru srečanje izpeljali kot virtualni dogodek na spletu. Podobno seveda velja tudi za drugi obisk, ki bo namenjen italijanski pokrajini Južna Tirolska in njenemu največjemu mestu Bolzanu.

»Program delegacije predvideva individualne poslovne (B2B) sestanke z vnaprej izbranimi ciljnimi italijanskimi partnerji, kjer boste imeli možnost poslovne predstavitve ter pogovora. Program obiskov in izbor ciljnih poslovnih kontaktov bo oblikovan tudi na osnovi želja udeležencev delegacije. Predviden je tudi dogodek v organizaciji novega častnega konzulata Slovenije v Bolzanu in mreženje z udeleženci,« sporočajo z Direktorata za lesarstvo.

Delovni obisk naj bi zajel tudi poslovne partnerje s področja severne, avstrijske Tirolske. Kljub temu, da so po prvi in po drugi svetovni vojni Tirolci ostali razdeljeni med dve državi, so namreč ohranili močne stike tudi v gospodarskem segmentu.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.