Naslovnica Trendi Zanimiv filmski trojček za konec tedna

Zanimiv filmski trojček za konec tedna

Avtor: Spletno Uredništvo

Koce tedna se na Plnaet TV napovedujejo kar tri zanimivi filmi. V sobotni popoldan bo zaključil animirani film ‘Škatlarji’, sledila bo premiera večkrat nagrajenega filma ‘Fantovska leta’, nedeljski večer pa bo v znamenju vojne drame ‘Fury’.

 Zanimiv filmski trojček za konec tednaZanimiv filmski trojček tega konca tedna bo zaključil Brad Pitt (foto: PR Planet TV)

 

Prva filmska premiera tega konca tedna bo na Planet TV na sporedu v soboto ob 16. uri in sicer gre za animirani film ‘Škatlarji’ (Boxtrolls). Zabavna zgodba pripoveduje o malih stvorih Škatlarjih, ki v kraljestvu pod velikim mestom iz najrazličnejše krame ustvarjajo nenavadne izume. Z njimi odrašča tudi osiroteli deček, ki nato v mestu spozna prikupno dekle, kar v kombinaciji z zlobnim iztrebljevalcem ogrozi Škatlarje.

Škaltlarjem bo ob 19.45 sledila drama ‘Fantovska leta’ (Boyhood). Gre za izjemen film, ki je nastajal kar 12 let, govori pa o odraščajočemu fantu Masonu in njegovi družini. »V poplavi zapletenih družinskih odnosov, novih izkustev in rutine vsakdanjega življenja spremljamo Masona do njegovega osemnajstega leta in fant tako dobesedno odrašča pred našimi očmi,« pravi napovednik filma, ki ima, na spletni strani IMDb zelo visoko oceno 7,9.

Ekipa filma Fantovska leta je bila tudi večkrat nagrajena z najbolj prestižnimi filmskimi nagradami. Tako je bila Patricia Arquette za vlogo Masonove mame nagrajena z Oskarjem kot z Zlatim globusom, nagrado igralskega ceha in Bafto. Ethan Hawk, ki igra Masonovega očeta, pa je bil nominiran za enake nagrade. Poleg tega je bil film nagrajen tudi z Zlatim globusom za najboljši celovečerec in tudi za režijo.

Filmski konec tedna na Planet TV se bo zaključil v nedeljo, ko bo ob 19.45 na sporedu še vojna drama ‘Bes’ (Fury). Zgodba govori o tanku ameriške vojske, ki se aprila 1945 bojuje v Nemčiji in pri tem doživlja vse grozote vojne. Vojna je bila namreč za ameriške tankiste še posebej surova, njihove izgube pa še posebej boleče, saj jih je večina zgorela živih v svojih vozilih. Film, v katerem blesti Brad Pitt, ima na spletni strani IMDb oceno 7,6.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.