Naslovnica Šport Žalostno: Oblaka boli rama in se selektorju ni javil na telefon

Žalostno: Oblaka boli rama in se selektorju ni javil na telefon

Avtor: Spletno Uredništvo

Selektor slovenske nogometne reprezentance Tomaž Kavčič je danes na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na uvodnih dveh tekmah novoustanovljene evropske lige narodov proti Bolgariji in Cipru. Na seznamu ni poškodovanega vratarja Jana Oblaka in Josipa Iličića, ki po hudi bolezni še ni optimalno pripravljen na tekmovalne napore. Oblak je očitno tako ‘hudo’ poškodovan, da se ne more niti telefonirati. 

Na seznamu selektorja sicer ni večjih presenečenj, navijači pa si močno želijo, da bi našim končno stekla igra (foto: NZS)

 

Glede trenutno največjega slovenskega mednarodnega nogometnega zvezdnika Jana Oblaka je selektor Tomaž Kavčič pojasnil, da so mu iz Oblakovega kluba Atletico Madrid v torek sporočili, da ima težave z ramo. Vendar pa se mu vratar sam ni javil. “Poskušal sem ga večkrat dobiti, a ga nisem mogel. Včeraj pa je prišlo zdravniško poročilo iz Atletica, da ima težave z ramo in potrebuje počitek. Kar nekaj časa se mu to že vleče. Potrebujemo tiste, ki so stoodstotno pripravljeni,” je glede Oblaka povedal Kavčič. 

Seveda so se takoj pojavila namigovanja, da se Oblak izmika izbrani vrsti. Da se prvi vratar slovenske reprezentnce svojemu selektorju ne javlja na telefon, je namreč nekulturno, neprofesionalno in za slovenske ljubitelje nogometa tudi žalostno. Iz te ne-komunikacije bi lahko nastala afera, ki bi Oblaka za dlje časa oddaljila od reprezentančnega dresa. 

Slovenija bo sicer prvo tekmo v ligi narodov igrala 6. septembra doma proti Bolgarom, tri dni pozneje pa bo gostovala na Cipru. Ob Bolgariji in Cipru bo tekmec Slovenije v ligi C in skupini 3 še Norveška. Najboljši iz skupine se bo imel možnost prek tega tekmovanja uvrstiti na evropsko prvenstvo 2020 in napredovati v višji rang tekmovanja – ligo B.

Na vsaki tekmi gremo na zmago. Glede same igre pa moramo začeti na temeljih. Moramo biti čvrsti, kompaktni. To pa zahteva nekaj časa. Cilj v tem tekmovanju pa je prvo mesto v skupini. Ne pravim, da ga bomo osvojili, ampak cilj je takšen. Imamo primerljivo ekipo z vsemi iz naše skupine. Bolgarijo smo gledali, analizirali, to je ekipa, ki se poskuša vrniti na pot stare slave. Imajo tradicijo, imajo dobre igralce, tako da pričakujem odprto tekmo. Za podcenjevati pa ni niti Cipra, saj veliko vlagajo v nogomet,” je še na Brdu povedal selektor Kavčič. 

Slovenija je doslej z Bolgarijo igrala le dvakrat, in sicer v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2008, ko je doma izgubila z 0:2 in v gosteh z 0:3. S Ciprom pa je igrala kar osemkrat, in je zvbrala pet zmag, poraz in dva neodločena izida. Na lestvici Mednarodne nogometne zveze je Bolgarija, 47., Slovenija 55., Ciper pa 87.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.